Σε βαρύ κλίμα συνεδρίασε η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, σε μια προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι, στον απόηχο της χθεσινής επεισοδιακής συνεδρίασης της ΚΕΦΕ του κόμματος.

Ενδεικτικό της ατμόσφαιρας που επικράτησε στην Κ.Ο. ήταν η απουσία από τη συνεδρίαση των δύο πρώην πρωθυπουργών, Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά.

Νωρίτερα, οι υποψήφιοι έστειλαν μήνυμα ενότητας μετά τη συνάντησή τους, προκειμένου να αντιστρέψουν το τεταμένο κλίμα που υπήρχε μετά τη θυελλώδη συνεδρίαση της ΚΕΦΕ. Ωστόσο, αίσθηση το γεγονός ότι από την «οικογενειακή» φωτογραφία απουσίαζε ο πρόεδρος του κόμματος.

Μεϊμαράκης, Τζιτζικώστας, Μητσοτάκης και Γεωργιάδης χαρακτήρισαν «μόνο αντίπαλο τον Τσίπρα» και αποφάσισαν να προχωρήσει κανονικά η διαδικασία των εκλογών. 

Ενόψει της εκλογικής διαδικασίας της 22ας Νοεμβρίου, οι τέσσερις υποψήφιοι για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, συναντηθήκαμε και στέλνουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα ενότητας της παράταξης, διαφάνειας της διαδικασίας και πιστής τήρησης του καταστατικού

Αντίπαλος μας είναι μόνο ο κ. Τσίπρας,  η κυβέρνησή του και τα προβλήματα του τόπου.

Σε δήλωσή του ο κ. Γεωργιάδης έκανε λόγο για εξαιρετικό κλίμα και ένα σαφές μήνυμα ενότητας. « Η ΝΔ προχωρά μπροστά ενωμένη, αυτό θέλει η βάση της ΝΔ και αυτό θέλει και η Ελλάδα». 

Την ίδια ώρα, στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι σε εξέλιξη δύο παράλληλες πρωτοβουλίες, καθώς άλλα στελέχη και βουλευτές μαζεύουν υπογραφές για να αναβληθεί η εκλογική διαδικασία και να πραγματοποιηθεί συνέδριο, ενώ άλλοι -επίσης- μαζεύουν υπογραφές για να προχωρήσουν κανονικά στην ανάδειξη νέου προέδρου.