Το Ποτάμι δεν θα στηρίξει νέους φόρους και αποφάσεις που συνεχίζουν τον φαύλο κύκλο της κρίσης, επεσήμανε ο Σταύρος Θεοδωράκης σε δηλώσεις του στη Λαμία. 

«Το Ποτάμι δεν έχει κανένα σκοπό, αφού διασώσουμε τη χώρα κι είναι στο ευρώ, να επεκτείνουμε τα μέτρα λιτότητας σε μεγαλύτερα τμήματα της ελληνικής κοινωνίας. Τουλάχιστον δεν θα το κάνουμε εμείς. Ας το κάνει ο Αλέξης Τσίπρας και κύριος Καμμένος» υπογράμμισε o κ. Θεοδωράκης.

Αναφερόμενος στην πορεία του Ποταμιού, σημείωσε πως «σύντομα το κόμμα θα είναι η πρώτη επιλογή για μια μεγάλη μερίδα του εκλογικού σώματος», ενώ επιτέθηκε και στον πρωθυπουργό, λέγοντας: 

Ένα πολύ μεγάλο μέρος της φοροκαταιγίδας που ζούμε και θα ζήσουμε, έχει σχέση με την αμφιταλάντευση του Αλέξη Τσίπρα - έχει σχέση με το ότι δεν είχε αποφασίσει από την πρώτη στιγμή, ότι αυτό που προέχει είναι μια συμφωνία με την Ευρώπη. Πληρώνουμε πολύ ακριβά τα μαθήματα ευρωπαϊκής πραγματικότητας στον Αλέξη Τσίπρα.

Απαντώντας σε ερωτήσεις σε σχέση με την συνάντηση που είχε με την Άννα Διαμαντοπούλου, ο επικεφαλής του Ποταμιού σχολίασε με νόημα ότι «δεν είναι κάτι πρωτότυπο για μας».

«Έχουμε πάρει μια πρωτοβουλία να συζητήσουμε με κάποιο κόσμο που είναι απογοητευμένος και είναι ανάμεσα στις δύο συμπληγάδες – ανάμεσα στον δεξιό συντηρητισμό και τον αριστερό συντηρητισμό. Νομίζω ότι είναι μια καλή συζήτηση. Είναι μια καλή πορεία» ανέφερε.