ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εύθραυστη εκεχειρία στη ΝΔ - Ο Μεϊμαράκης έκοψε τη συζήτηση για συνέδριο

Δημοσίευση 14 Οκτωβρίου 2015, 21:43 / Ανανεώθηκε 14 Οκτωβρίου 2015, 23:10
Εύθραυστη εκεχειρία στη ΝΔ - Ο Μεϊμαράκης έκοψε τη συζήτηση για συνέδριο
Facebook Twitter Whatsapp

Σε χαμηλούς τόνους και χωρίς να γίνει ιδιαίτερη μνεία στα εσωκομματικά, ένα 24ωρο μετά την επεισοδιακή συνεδρίαση της ΚΕΦΕ και με κυρίως αντικείμενο το πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης, συνεδρίασε η κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Του Πάνου Ρασσιά

Σε χαμηλούς τόνους και χωρίς να γίνει ιδιαίτερη μνεία στα εσωκομματικά, ένα 24ωρο μετά την επεισοδιακή συνεδρίαση της ΚΕΦΕ και με κυρίως αντικείμενο το πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης, συνεδρίασε η κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας.

Η κοινή δήλωση των τεσσάρων υποψηφίων για την ηγεσία του κόμματος, με την οποία έστειλαν μήνυμα ενότητας, ηρέμησε κατά πολύ τα πνεύματα στη συνεδρίαση της Κ.Ο., από την οποία έλειψαν οι οξείες αντιπαραθέσεις και οι κόντρες. Οι τοποθετήσεις των υποψηφίων ήταν αποκλειστικά για το πολυνομοσχέδιο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι θεωρεί πως «πρέπει να κάνουμε λελογισμένη κριτική. Να πούμε "όχι" εκεί που διαφωνούμε, αλλά να στηρίξουμε εκεί που συμφωνούμε». Ο Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε «δεν εμπιστεύομαι καθόλου τον Τσίπρα, ίσως να μην πρέπει να ψηφίσουμε κανένα άρθρο». Ο Απόστολος Τζιτζικώστας επανέλαβε ότι «ο Αλέξης Τσίπρας φέρνει το παλιό» εξαπολύοντας επίθεση κατά του πρωθυπουργού και του ΣΥΡΙΖΑ.

Όλοι οι βουλευτές υπογράμμισαν ότι η ΝΔ, συντονισμένα, θα πρέπει να αναδείξει το θέμα του Αλέκου Φλαμπουράρη και του υπουργού με το ένα εκατομμύριο. 

Από νωρίς το μεσημέρι υπήρξαν πληροφορίες που ήθελαν ομάδα βουλετών να καταθέτει πρόταση να γίνει συνέδριο της ΝΔ την άνοιξη και μετά να γίνει διαδικασία εκλογής. Την πρόταση την έκαναν τελικά ο Θόδωρος Καραόγλου και ο Μάριος Σαλμάς.  

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην τοποθέτησή του ο προεδρος της ΝΔ, Βαγγέλης Μεϊμαράκης έκοψε καθε κουβέντα για τη διεξαγωγή συνεδρίου λέγοντας ότι η κοινοβουλευτική ομάδα δεν έχει τέτοια αρμοδιότητα, την οποια εχει η Πολιτική Επιτροπή του κόμματος.

«Την Πολιτική Επιτροπή μόνο εγώ μπορώ να την συγκαλέσω και δεν θα το κάνω» είπε ο κ. Μεϊμαράκης. «Ξέρω ότι ανέλαβα για την ήττα» τόνισε χαρακτηριστικά, θέλοντας να δείξει οτι το κλίμα ήταν πολύ άσχημο οταν ανέλαβε πρόεδρος της ΝΔ.