του Ορέστη Αποστολόπουλου  

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος ειναι ανήσυχος. Οι εξελίξεις δε θα ειναι καλές προβλέπει ο κύριος Βενιζέλος έχοντας απόλυτη γνώση τόσο από διαπραγματεύσεις όσο και απο την ευρωπαϊκή πραγματικότητα.

Στις κατ´ ιδίαν συζητήσεις του ο κύριος Βενιζέλος εκφράζει πρώτον την απογοήτευσή του για τον τρόπο που φέρθηκαν οι εταίροι στην κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου και την παράλληλη εύνοια στην κυβέρνηση Τσίπρα- Καμμένου και δεύτερον την πεποίθησή του πως τα πράγματα θα χειροτερέψουν πριν βελτιωθεί η κατάσταση.

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει τακτικές επαφές και με βουλευτές του κόμματος που τον συμβουλεύονται αλλά και με στελέχη που κινούνται κοντά στο χώρο του ΠΑΣΟΚ.

Σε πολλές κινήσεις και στελέχη του χώρου της κεντροαριστεράς παραμένει ζητούμενο η επαναδραστηριοποίηση του κυρίου Βενιζέλου σε κεντρικό ρόλο με σκοπό την ενότητα της κεντροαριστεράς. Πρόσφατα συναντήθηκε με τον καθηγητή Θανάση Διαμαντόπουλο και αντάλλαξαν απόψεις καθώς ειναι γνωστό πως και οι δυο παρακολουθούν από πολύ κοντά τα τεκταινόμενα στο ευρωπαϊκό στερέωμα.