Ενωτικός εμφανίστηκε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κωστής Χατζηδάκης, τονίζοντας στο Πρακτορείο 104,9 ότι η ''ΝΔ πρέπει να αλλάξει για να μην βουλιάξει'', ενώ πρόσθεσε ότι το κόμμα έχει θέμα φυσιογνωμίας, το οποίο πρέπει να λύσει με ανανέωση με ενότητα. 
 
Σύμφωνα με τον κ. Χατζηδάκη:
Δεν είναι ασυνήθιστες οι εντάσεις στις εκλογικές διαδικασίες, αλλά οι εκλογικές διαδικασίες θα δώσουν και τη λύση στο τέλος.

Σε ό,τι αφορά το πρόσωπο του αρχηγού που πρέπει να εκλεγεί, ο κ. Χατζηδάκης είπε ότι θα μιλήσει αργότερα και περιορίστηκε μόνο στη διαπίστωση ότι "και οι τέσσερις υποψηφιότητες έχουν αξιόλογα χαρακτηριστικά" διότι τώρα θεωρεί ότι "είναι πιο χρήσιμο να υπάρχουν φωνές που μιλούν για τα πολιτικά χαρακτηριστικά της Ν.Δ.".

Ο ίδιος είπε ότι περίμενε να ακολουθηθεί μια άλλη διαδρομή, δηλαδή να προηγηθεί η συζήτηση και ίσως συνέδριο πριν από την εκλογική διαδικασία στη Ν.Δ. και παρατήρησε ότι υπάρχει ακόμα χρόνος γι' αυτό επέμεινε στην πρόταση που κατέθεσε στη χθεσινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας να γίνει μια ειδική συνεδρίασή της, στην οποία θα μιλήσουν οι τέσσερις υποψήφιοι πρόεδροι και βουλευτές, καθώς και μια ειδική συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας.

 Όπως κατέληξε:

Πρέπει να αποφασίσουμε ποια Νέα Δημοκρατία θέλουμε και ποια Ελλάδα θέλουμε. Η Ν.Δ. έχει θέμα φυσιογνωμίας, ευρύτερο από το θέμα της αλλαγής ηγεσίας. Να λύσει την εξίσωση: Ανανέωση με ενότητα. Να μην έχουμε αυταπάτες ότι όλα αυτά μπορούν να γίνου με έναν τρόπο εύκολο και μαγικό. Η Ν.Δ. πρέπει να αλλάξει για να μην βουλιάξει. Και το να αλλάξουμε, κρατώντας την ενότητα, έχει ένα βαθμό δυσκολίας.