Σε νομοτεχνική βελτίωση αναμένεται να προχωρήσει η κυβέρνηση σε συνεννόηση με τα κόμματα της αντιπολίτευσης, προκειμένου να αρθεί η αίτηση αντισυνταγματικότητας που έχει κατατεθεί.

Συγκεκριμένα, η ένσταση, αφορά διάταξη του πολυνομοσχεδίου (άρθρο 10 παράγραφος 24) για τη μεταφορά όλων των λογαριασμών της Κεντρικής Διοίκησης στην Τράπεζα της Ελλάδος. Σύμφωνα όμως με την αίτηση, η διατύπωση της ρύθμισης, αφήνει περιθώριο αμφισβήτησης από τον υπουργό Οικονομικών- ο οποίος είναι και ο διαχειριστής του νέου λογαριασμού- της δυνατότητας των φορέων -που βάσει Συντάγματος απολαμβάνουν το αυτοδιοίκητο- να διαχειρίζονται τα χρήματά τους. Με λίγα λόγια ο εκάστοτέ υπουργός θα μπορεί να διαχειρίζεται, τους πόρους φορέων όπως πανεπιστήμια και ΟΤΑ.  

Από τη πλευρά της κυβέρνησης το λόγο πήρε αρχικά ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, ο οποίος είπε πως το νόημα της ρύθμισης ήταν διαχειριστικό και είχε στόχο τη συγκέντρωση όλων των κεφαλαίων του δημοσίου, χωρίς να αφορά στους Οργανισμούς που έχουν κατοχυρωμένο το αυτοδιοίκητο.  

Στη συνέχεια, το λόγο πήρε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος που εξήγησε ότι η κυβέρνηση ήθελε τη συγκέντρωση όλων των πόρων των φορέων για να υπάρχουν καλύτερα επιτόκια και διαχείριση. Ο υπουργός- παρά το διαφορετικό πνεύμα στη τοποθέτηση από τον προκάτοχό του- σημείωσε πως όλοι οι φορείς θα μπορούν να πάρουν χρήματα όποτε το επιθυμούν και κάλεσε τα κόμματα της αντιπολίτευσης να συμφωνήσουν από κοινού στην ορθή διατύπωση. 

Κάπως έτσι, τόσο το ΠΑΣΟΚ που έκανε την αίτηση, όσο και η ΝΔ συμφώνησαν να έρθει νομοτεχνική βελτίωση της διάταξης, το βράδυ προκειμένου η τελευταία να ψηφιστεί.