Ολομέτωπη επίθεση προς τον Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Bαγγέλης Μεϊμαράκης στη συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο, τονίζοντας ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα το καταψηφίσει, ενώ κάλεσε τον υπουργό με το εκατομμύριο στο πόθεν έσχες να αποκαλύψει ποιος είναι.

«Οι μύθοι που είχε χτίσει ο ΣΥΡΙΖΑ καταρρέουν με πάταγο. Τσίπρας και Καμμένος έστησαν μία αδίστακτη πολιτική απάτη. Ο κ. Τσίπρας έγινε μνημονιακότερος των τροϊκανών» τόνισε από το βήμα της Βουλής.

«Εμείς ούτε μνημονιακοί, ούτε αντιμνημονιακοί το παίξαμε.Εσείς ορίσατε το ψευδές και επίπλαστο δίλημμα για το μνημόνιο/αντιμνημόνιο. Δυστυχώς είναι μία πολιτική που πρέπει να εφαρμόσουμε».

Και συνέχισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι «αποκαλύπτεται ακόμα πιο ξεκάθαρα η πολιτική απάτη στον Προϋπολογισμό με 6,5 δισ. μέτρα» ενώ πρόσθεσε ότι «με το πολυνομοσχέδιο πάνε στον βρόντο όλες οι προεκλογικές υποσχέσεις του πρωθυπουργού».

Ο κ. Μεϊμαράκης έκανε λόγο για «ουρές που έκρυβαν προεκλογικά», όπως στις συντάξεις, στη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος και στον ΑΔΜΗΕ. Και τόνισε:

Κάνατε τώρα εκλογές για να μη γνωρίζει ο κόσμος τι ψηφίσαμε ως κατεπείγον στις 14 Αυγούστου. Τα χειρότερα έπονται, έρχονται κι άλλα που θα είναι πολύ χειρότερα.

«Βαφτίζουν έχοντες αυτούς που παίρνουν σύνταξη κοντά στο χιλιάρικο, ενώ πριν είχαν δεσμευθεί να μην υπάρξουν περικοπές στις συντάξεις» συμπλήρωσε, λέγοντας στη συνέχεια ότι «προεκλογικά δεσμευόταν για προστασία α' κατοικίας και για τα κόκκινα δάνειαΜετεκλογικά ο κ. Σταθάκης αποκάλυψε ότι τα "κόκκινα δάνεια" είναι αντικείμενο διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς. Μην παραδώσουν, μην τολμήσουν ούτε να το σκέφτονται να παραδώσουν τα σπίτια του λαού».

Ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε ότι η Νέα Δημοκρατία θα σταθεί με ευθύνη. «Το αποδείξαμε έμπρακτα, όταν η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έστειλε τη χώρα στα προθυρα του Grexit. Όχι σε περικοπές συντάξεων, όχι σε άλλους φόρους, όχι σε περαιτέρω μείωση των εισοδημάτων των ασθενεστέρων».

Για την υπόθεση του υπουργού με το πόθεν έσχες είπε:

Τι γίνεται με αυτό το πόθεσν έσχες; Θα μας απαντήσετε; Θα αφήσετε να σέρνεται σκιά σε όλους τους υπουργούς; Δεν αισθάνεται κάποιος την ανάγκη να πει "εγώ είμαι"; Κουίζ είναι; 

Ο κ. Μεϊμαράκης έκανε λόγο για «Αριστερά του τίποτα», σημειώνοντας ότι «τελειώνει το λαδάκι στο καντήλι της».

«Επί της αρχής καταψηφίζουμε το πολυνομοσχέδιο. Επιφυλασσόμαστε για τα άρθρα που προωθούν διαρθρωτικές αλλαγές. Δεν σας εμπιστευόμαστε και περιμένουμε να τα δούμε. Καταψηφίζουμε τις καταστροφικές ρυθμίσεις. Όχι στη φοροεπιδρομή, όχι περικοπές σε μισθούς και συντάξεις. Είναι μέτρα που πάνε τη χώρα πίσω».

Επανέαβε ότι «τα χειρότερα είναι μπροστά μας» κάνοντας αναφορά σε φορολογία αγροτών, «κόκκινα δάνεια» και ΕΚΑΣ.

Τόνισε ακόμη ότι «δεν ισχύει το παραμύθι ότι ψηφίσατε (σ.σ. η ΝΔ) το μνημόνιο» προσθέτοντας «ναι εμείς ψηφίσαμε το πρόγραμμα που προβλέπει στόχους και χρονοδιάγραμμα. Τα μέτρα είναι δικά σας έχουν υπογραφή Τσίπρα-Καμμένου».