Δηκτικό σχόλιο για το νέο ασφαλιστικό έκανε το Ποτάμι σε ανακοίνωσή του, τονίζοντας ότι είναι αναγκαστική λύση για μια κυβέρνηση που δεν θέλει να δημιουργήσει θέσεις εργασίας.  

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του κινήματος:

Στην Ελλάδα συνεχίζουμε να πληρώνουμε ακριβά το κόστος του λαϊκισμού. Οι περικοπές στις συντάξεις δεν είναι αποτέλεσμα μόνο της γήρανσης του πληθυσμού και της εισφοροδιαφυγής, αλλά είναι κυρίως η αναγκαστική λύση για μια κυβέρνηση που δεν μπορεί και από ό,τι φαίνεται δεν θέλει να δημιουργήσει θέσεις εργασίας.

Το Ποτάμι επισημαίνει ότι οι διεθνείς οργανισμοί προέβλεπαν ότι οι στερήσεις του ελληνικού λαού θα οδηγήσουν σε ανάπτυξη το 2015 και το 2016, «η καταστροφική πολιτική όμως των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ οδήγησε σε νέα λουκέτα και νέα ύφεση».

«Αυτά αντιστοιχούν σε εκατοντάδες χιλιάδες χαμένες θέσεις εργασίας και εκατοντάδες εκατομμύρια μείον στα ασφαλιστικά ταμεία. Την ίδια στιγμή η Ιρλανδία, που μπήκε αργότερα από μας σε μνημόνιο και βγήκε νωρίτερα, ανακοινώνει στον προϋπολογισμό που κατέθεσε για το 2016 αυξήσεις στις συντάξεις», αναφέρει.