Για την υπόθεση με τα πόθεν έσχες των δύο υπουργών και για το πολυνομοσχέδιο τοποθετήθηκε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 989. 

Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε «δεν έχει αποφανθεί η αρμόδια επιτροπή, σχολίασε ότι «τα πρόχειρα, πολύ συχνά είναι επικίνδυνα», ότι «το "ξέχασε το εκατομμύριο" δεν είναι κάτι το οποίο έχει αποφανθεί η Επιτροπή» και πως «επομένως είναι κάτι που κυκλοφορεί επικοινωνιακά και ενδεχομένως να ισχύει, ή το αντίθετο». 

Η κ. Γεροβασίλη είπε, μεταξύ άλλων, ότι η επιτροπή θα κάνει τη δουλειά της και θα μας αποκαλύψει αυτά τα οποία οφείλει να μας αποκαλύψει. Ανέφερε, ακόμη, ότι «η κ. Χαραλαμπίδου δεν δίκασε. Η κ. Χαραλαμπίδου είπε ποιοι φάκελοι υπάρχουν». Επισήμανε ότι έχουν ελεγχθεί τα προηγούμενα χρόνια πάρα πολλοί άνθρωποι στην Επιτροπή του «πόθεν έσχες» που δεν βγήκε ποτέ στη δημοσιότητα, διότι δεν υπήρχε λόγος και πως «για όσους υπήρχε λόγος γίνονται τα προβλεπόμενα και βεβαίως δημοσιοποιείται το θέμα». 

Για το εάν υπάρχει πολιτικό ζήτημα, ανέφερε ότι «θα υπάρξει εφόσον υπάρχουν άνθρωποι που έχουν προβλήματα. Άρα, δεν θα το κάνουμε πολιτικό ζήτημα με μια υπόθεση και μάλιστα σε τόσο σοβαρά θέματα που θίγουν ζωές ανθρώπων». «Οφείλουμε να είμαστε όλοι περισσότερο προσεκτικοί», τόνισε.

Για τη ΝΔ σχολίασε ότι «όλοι βλέπουμε τα εσωκομματικά τους προβλήματα» και έκανε λόγο για προσπάθεια «να στρέψουν την ατζέντα αλλού προκειμένου να μην είναι πρώτο θέμα η πολυδιάσπαση και ο κατακερματισμός της Νέας Δημοκρατίας και μάλιστα χωρίς ιδεολογικό περιεχόμενο και πολιτικό».

«Δεν υπάρχουν “ψιλά γράμματα” στο πολυνομοσχέδιο» είπε ακόμα και συνέχισε:

Είναι ένα νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Διαφάνεια και αυτή τη στιγμή διεξάγεται εξαντλητικός διάλογος, ως οφείλαμε, στο ελληνικό Κοινοβούλιο, σε αντίστοιχες Επιτροπές, στην Ολομέλεια.

«Επομένως, κάθε σημείο τίθεται προς συζήτηση, για κριτική και επεξεργασία, και βεβαίως και αλλαγές» είπε και σημείωσε πως η κυβέρνηση διαπραγματεύεται και «θα δούμε αλλαγές προς το θετικότερο μέχρι την τελευταία στιγμή, δηλαδή μέχρι την Παρασκευή».

Στο ερώτημα εάν φοβάται διαρροές η κυβέρνηση στην ψηφοφορία, είπε ότι «δεν έχουμε τέτοια εικόνα, όχι» και προσέθεσε:

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ως οφείλουν, μιλούν στο ελληνικό Κοινοβούλιο και σήμερα και αύριο και μεθαύριο και με την κριτική ματιά που οφείλουν να έχουν, για να συμβάλουν κατά το δυνατόν στο μεγαλύτερο διάλογο, αλλά βεβαίως, επισημαίνοντας τα θετικά και αρνητικά σημεία, παλεύοντας όμως στην κατεύθυνση των διορθώσεων των αρνητικών επιπτώσεων.

Αναφορικά με το πόρισμα για το Ασφαλιστικό, επισήμανε ότι η Επιτροπή Σοφών έχει συμβουλευτικό χαρακτήρα προς την κυβέρνηση και πως η κυβέρνηση είναι που θα πάρει τις τελικές αποφάσεις για το Ασφαλιστικό. Τόνισε ότι θα πρόκειται για μια ελληνική μεταρρύθμιση που έρχεται να λύσει μεγάλο, χρόνιο και κρίσιμο ζήτημα και όχι για μια μνημονιακή υποχρέωση.