Σφοδρά πυρά κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Βρούτσης μιλώντας στη Βουλή κατά τη συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο

«Είστε η πρώτη κυβέρνηση από την ίδρυση της χώρας που άλλαξε τον κοινωνικό χαρακτήρα του ασφαλιστικού και το μετατρέπετε σε ανακεφαλαιωτικό σύστημα. Αυτό δεν υπάρχει σε κανένα ευρωπαϊκό σύστημα, εκτός και αν το συμφωνήσατε με την τρόικα για να αλλάξετε το ευρωπαϊκό κοινωνικό κράτος», τόνισε. 

Έκανε λόγο για υποκριτική και άδικη στάση της κυβέρνησης απέναντι στην αντιπολίτευση και επεσήμανε ότι, «ποτέ κανείς δεν έφθασε στο σημείο «να ψηφίζει και να ξεψηφίζει νόμους».

«Δεν είναι πολιτικά γενναίο και ηθικό να επιρρίπτετε τις ευθύνες των δικών σας λαθών στις προηγούμενες κυβερνήσεις. Εσείς έχετε όλη την ευθύνη για ό,τι συνέβη στη χώρα» υπογράμμισε ο κ. Βρούτσης και συνέχισε: 

Καταρρίψατε και μηδενίσατε όλες τις θυσίες του ελληνικού λαού και τώρα τον καλείτε να δεχτεί όλα αυτά τα βαριά μέτρα, τον λογαριασμό όνειδος που του φέρατε και που θα μπορούσαμε να είχαμε αποφύγει.