current views are: 3

15 Οκτωβρίου 2015
Δημοσίευση21:48

Θεοχάρης: Έξι παράθυρα φοροδιαφυγής στο πολυνομοσχέδιο

Για έξι ρυθμίσεις στο πολυνομοσχέδιο που «ανοίγουν παράθυρα φοροδιαφυγής» μίλησε ο βουλευτής του Ποταμιού Χάρης Θεοχάρης.

Δημοσίευση 21:48’
αρθρο-newpost

Για έξι ρυθμίσεις στο πολυνομοσχέδιο που «ανοίγουν παράθυρα φοροδιαφυγής» μίλησε ο βουλευτής του Ποταμιού Χάρης Θεοχάρης.

Για έξι ρυθμίσεις στο πολυνομοσχέδιο που «ανοίγουν παράθυρα φοροδιαφυγής» μίλησε ο βουλευτής του Ποταμιού Χάρης Θεοχάρης​.

Απευθυνόμενος στο οικονομικό επιτελείο σημείωσε πως τα έξι αυτά σημεία είναι:

  • Πρόστιμα υπάρχουν πια μόνο αν υπάρχει ΦΠΑ είπε.  Έφερε ως παράδειγμα στους γιατρούς, που δεν έχουν ΦΠΑ, «δεν θα έχει πια νόημα να στέλνουμε την εφορία στα ιατρεία. Γιατί δεν υπάρχει πρόστιμο πια αν ο γιατρός δεν κόψει απόδειξη.
  • Με την παράγραφο 6 του άρθρου 3 αμνηστεύονται όλα τα πλαστά και τα εικονικά και για τις παλιές χρήσεις επεσήμανε. «Όχι για τα από εδώ και εμπρός που θα μπορούσαμε να συζητήσουμε και να συμφωνήσουμε. Ακυρώνετε εν κρυπτώ φοροελεγκτική εργασία ετών. Αν πρέπει να το κάνετε, πείτε το όχι έτσι στα μουλωχτά» είπε απευθυνόμενος στο οικονομικό επιτελείο.
  • Με την παράγραφο 8, σημείωσε ο κύριος Θεοχάρης, γλυτώνουν «όσοι φουσκώνουν τα έξοδά τους με τιμολόγια μαϊμού στους αυτοφωράκηδες» τόνισε.
  • «Αμνηστεύετε ποινικά με το άρθρο 8 τις offshore που δεν πληρώνουν τον ειδικό φόρο ακινήτων μέχρι ποσού €100.000».
  • «Με το άρθρο 8 αλλάζετε το άρθρο 66 παρ. 5 του ΚΦΔ και λέτε πως “δεν είναι εικονικό για το λήπτη το φορολογικό στοιχείο το οποίο αφορά πραγματική συναλλαγή, αν το πρόσωπο του εκδότη είναι διαφορετικό από αυτό που αναγράφεται στο στοιχείο”».
  •  «Με την παράγραφο 6 του άρθρου 3 θα αμνηστεύσετε χιλιάδες υποθέσεις από τις λίστες Λαγκάρντ, εμβάσματα κτλ. γιατί δεν θα θεωρούνται φοροδιαφυγή τα εικονικά και πλαστά. Έτσι καταργείτε την εικοσαετή παραγραφή και παρέχετε προστασία σε όλες τις υποθέσεις αυτές. 

σχετικα αρθρα