της Άρτεμις Παραδείσου 

Η κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν εμπλέκονται στα εσωτερικά της Νέας Δημοκρατίας. Το είπε κατά τις προγραμματικές δηλώσεις στη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας απαντώντας στην ζωηρή διαμαρτυρία του προέδρου της ΝΔ Βαγγέλη Μεϊμαράκη ότι ο πρωθυπουργός προσπάθησε να αξιοποιήσει πολιτικά τα εσωκομματικά της Συγγρού. Και προσπάθησε να το τηρήσει.

Όμως όταν το Μαξίμου ένιωσε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση χρησιμοποιεί την σημαία της κυβέρνησης, δηλαδή το ηθικό της πλεονέκτημα για την διαφθορά και την διαπλοκή, για να την τσαλακώσει, τότε τα πράγματα άλλαξαν. Κι έτσι εκεί που η κυβέρνηση δεν ήθελε να τροφοδοτήσει την συζήτηση γύρω από τα πόθεν έσχες των υπουργών της παραπέμποντας διακριτικά στο πόρισμα της αρμόδιας επιτροπής ελέγχου, αποφάσισε να σηκώσει το γάντι και να απαντήσει στα γαλάζια στελέχη που «αξιοποίησαν» την υπόθεση Σταθάκη για να χτυπήσουν κυβέρνηση και Μαξίμου. 

Δεν είναι τυχαίο ότι την ώρα  που ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης δήλωνε ότι δεν θα μιλήσει για το θέμα όσο παραμένει σε εξέλιξη ο έλεγχος σεβόμενος τον νόμο που απαγορεύει την δημόσια συζήτηση αποφάσισε να κάνει χθες δημόσια παρέμβαση για να δώσει διευκρινίσεις. 

Όπως επίσης δεν είναι τυχαίο και το γεγονός πως το Μαξίμου δια της κυβερνητικής εκπροσώπου Όλγας Γεροβασίλη αποφάσισε να απαντήσει στην Νέα Δημοκρατία που ούτε λίγο ούτε πολύ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι σιωπά και καλύπτει τους υπουργούς του σε θέματα αδιαφάνειας. 

Το Μαξίμου έπιασε την συντονισμένη προσπάθεια της ΝΔ να αποδράσει από την εσωστρέφειά της και σχολίασε πως το κουαρτέτο των υποψηφίων στην προσπάθειά του να στρέψει την ατζέντα μακριά από τα εσωτερικά προβλήματα και τις έριδες των υποψηφίων αρχηγών έχασε τον αυτοέλεγχό τους. 

Γενικώς η ΝΔ και ο καθένας από τους υποψηφίους αρχηγούς χωριστά έκριναν πως η υπόθεση με τα σκοτεινά σημεία στα πόθεν έσχες κορυφαίων υπουργών που βρίσκονται κοντά στον Αλέξη Τσίπρα είναι μία ιδανική ευκαιρία και για να στρέψει το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης αλλού και για να πλήξει το Μαξίμου σε θέματα ηθικής παραμονή της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου με τα βαριά μέτρα. 

Για τις πρωτοβουλίες Σταθάκη ενημερώθηκε προηγουμένως ο Αλέξης Τσίπρας στις Βρυξέλλες.