Ως μια ιδιαίτερη ημέρα αναφέρει την σημερινή για τον πρωθυπουργό της Ελλάδας το Associated Press, καθώς θα βρεθεί ξανά στο κοινοβούλιο για ψήφιση νομοσχεδίου, κάτι που την τελευταία φορά, τον περασμένο Αύγουστο, είχε οδηγήσει σε διάσπαση το κόμμα του και εν συνεχεία σε εκλογές. 

Σύμφωνα με το άρθρο:

O Αλέξης Τσίπρας περνά σήμερα το πρώτο τεστ στο κοινοβούλιο της χώρας του, από τότε που έγινε η διάσπαση στο κόμμα του. Οι βουλευτές θα ψηφίσουν ένα νέο πακέτο λιτότητας που περιλαμβάνει αλλαγές στην πρόωρη συνταξιοδότηση, στην φορολογία και άλλα επώδυνα μέτρα. 

Όπως επισημαίνει το πρακτορείο, το τρίτο Μνημόνιο αποτέλεσε την αιτία να εγκαταλείψει ο Αλέξης Τσίπρας την υπόσχεση για τερματισμό της λιτότητας και να αποξενωθεί από ένα σημαντικό τμήμα του ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που τον ανάγκασε να πάει στις κάλπες για να ανανεώσει τη λαϊκή εντολή προς το πρόσωπό του.

Τονίζει επίσης:

Τώρα, η Ελλάδα αγωνίζεται για την αναμόρφωση του συνταξιοδοτικού συστήματος και να επιβάλει ένα φράγμα με νέες περικοπές. Επιπλέον, αγωνίζεται να συμβαδίσει με τους στόχους της διάσωσης έτσι ώστε να γίνει η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Τα πρόσθετα μέτρα λιτότητας αναμένεται να κρατήσουν τη χώρα σε ύφεση κατά τα επόμενα δύο χρόνια και την ανεργία πάνω από το 25%.

Το δημοσίευμα, επίσης, υποστηρίζει ότι είναι δεδομένη η κοινωνική και πολιτική αναταραχή που προκαλούν αυτά τα νέα μέτρα και προσθέτει ότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν προτίθενται να υποστηρίξουν τους νόμους που φέρνει η κυβέρνηση στη Βουλή προς ψήφιση, ενώ τα εργατικά συνδικάτα έχουν προαναγγείλει κινητοποιήσεις αντιδρώντας στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης.