Επίσκεψη στο Αμερικάνικο Πεντάγωνο πραγματοποίησε την Πέμπτη ο αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, στο πλαίσιο της παρουσίας του στην Ουάσινγκτον, με αφορμή τη διεθνή έκθεση αμυντικού υλικού AUSA 2015, δηλώνοντας μετά το πέρας του ταξιδιού του ότι η χώρα μας διαθέτει εθνικό κεφάλαιο εντός των ΗΠΑ. 

Ο ΑΝΥΕΘΑ επισκέφθηκε το αμερικανικό Yπουργείο Άμυνας, συνοδευόμενος από τον Πρέσβη της Ελλάδας στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ Χρήστο Παναγόπουλο, όπου συναντήθηκε με την  βοηθό Υπουργό Άμυνας για Θέματα Διεθνούς Ασφάλειας Elissa Slotkin και με τον Αναπληρωτή Υφυπουργό Άμυνας για θέματα Εφοδιασμού, Τεχνολογίας και Διοικητικής Υποστήριξης Alan Estevez. 

Αντικείμενο των συζητήσεων υπήρξε η κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή που βρίσκεται η Ελλάδα, καθώς περιβάλλεται από εστίες πολεμικής έντασης και γεωπολιτικής αστάθειας, και οι προσπάθειες που καταβάλλονται στο πλαίσιο των οργανισμών που συμμετέχει η χώρα μας.

Ιδιαίτερο αντικείμενο των συζητήσεων ήταν η συνεργασία στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας, δεδομένου ότι αντιπροσωπείες της ελληνικής δημόσιας και ιδιωτικής αμυντικής βιομηχανίας πλαισίωναν τον ΑΝΥΕΘΑ στην διάρκεια της επίσκεψης στην έκθεση αμυντικού υλικού AUSA 2015. 

Η επίσκεψη του Δημήτρη Βίτσα στην Ουάσινγκτον ολοκληρώθηκε με επίσκεψη στην ελληνική Πρεσβεία, καθώς και στο Τμήμα Άμυνας, όπου συνομίλησε με τους Έλληνες αξιωματικούς που υπηρετούν στην αμερικανική πρωτεύουσα. 

Ο ΑΝΥΕΘΑ μετά την ολοκλήρωση του ταξιδιού του ανέφερε σε δήλωσή του: 

Στη διάρκεια της παραμονής μας στην Ουάσινγκτον, μέσα από τις επαφές και τις συζητήσεις που έγιναν, αναδείχθηκε η γεωστρατηγική σημασία της Ελλάδας αλλά και οι δυνατότητες που υπάρχουν, για διεύρυνση της αμοιβαίας κατανόησης μεταξύ των δύο χωρών, καθώς και για ανάπτυξη και παραπέρα διεύρυνση της συνεργασίας μας στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας. Μια συνεργασία που θα έχει θετικά αποτελέσματα τόσο για τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, όσο και για την εγχώρια αμυντική βιομηχανία. Επίσης μας δόθηκε η ευκαιρία με την επαφή που είχαμε με την ελληνική ομογένεια, να διαπιστώσουμε, για μια ακόμα φορά, ότι η χώρα μας διαθέτει ένα εθνικό κεφάλαιο εντός των ΗΠΑ.