Την ανάγκη διαφύλαξης της δημοκρατικής λειτουργίας του κοινοβουλίου επισήμανε ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γιώργος Βαρεμένος στο Mega, με αφορμή το επεισόδιο χθες στη Βουλή, που προκάλεσε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Γιάννης Λαγός, με βαριές εκφράσεις κατά του ΚΚΕ.

Σύμφωνα με τον κ. Βαρεμένο :

Είχαμε κάποια σοβαρά γεγονότα χθες στη Βουλή, τα οποία σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να επαναληφθούν, να πάρουν ακόμα ευρύτερες διαστάσεις. Ιδιαίτερα στη στιγμή που βρίσκεται η χώρα, η οποία και μοιάζει παγιδευμένη σε μια στενωπό και πρέπει να διαφυλάξουμε πάση θυσία τη δημοκρατική λειτουργία, όχι μόνο ως αυταξία αλλά και γιατί είναι ο μόνος δρόμος για να βγούμε από αυτή τη στενωπό.

Όπως προσθέτει, δε, ''προκαλεί ιδιαίτερα ερωτηματικά το γεγονός ότι τα γεγονότα αυτά εκτυλίχθηκαν σε μια άλλη ευαίσθητη στιγμή, όταν βρίσκεται σε εξέλιξη η συγκεκριμένη δίκη που γνωρίζετε όλοι, η συμπεριφορά μοιάζει εξωπολιτική''. 

Την ίδια στιγμή, ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος, επίσης στο Mega έκανε λόγο για συκοφαντίες και για μεθόδους υποκόσμου.

Ενώ συζητιόταν το πολυνομοσχέδιο που περιέχει νέα βάρβαρα και αντιλαϊκά μέτρα, η επιλογή την οποία έκανε ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής ήταν να επιτεθεί στο ΚΚΕ με συκοφαντίες. Και όλα αυτά επειδή νωρίτερα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος είχε αναφερθεί στις σχέσεις τις οποίες είχε η Siemens με τους ιδεολογικούς της προγόνους, τον Χίτλερ και όλους τους υπόλοιπους. Επιβεβαιώνει ότι αποτελούν τα μαντρόσκυλα του συστήματος και με μεθόδους υποκόσμους, στην κυριολεξία, να προσπαθούν να δημιουργήσουν φασαρία.