Ως νομοσχέδιο που ευνοεί την φοροδιαφυγή χαρακτήρισε το πολυνομοσχέδιο που προωθείται προς ψήφιση σήμερα ο βουλευτής του Ποταμιού Χάρης Θεοχάρης σε δηλώσεις του στο Βήμαfm.

Όπως τόνισε: 

Δεν έχει γίνει ουσιαστική τροποποίηση. Εγώ χθες, το κατήγγειλα ως ένα νομοσχέδιο που ευνοεί τη φοροδιαφυγή. Θεωρώ ότι είναι νομοσχέδιο (που το κάνει) - γιατί βλέπαμε τις διατάξεις και στις προηγούμενες που ήμουν εγώ, που προσπαθούσαν να περάσουν, αλλά πάντοτε σταματούσαν. Είναι διατάξεις, οι οποίες αμνηστεύουν πάρα πολύ κόσμο, δημιουργούν τρύπες.

Πρόσθεσε, επίσης ότι ''η φοροδιαφυγή για μένα δεν πατάσσεται με αυτόν τον τρόπο και νομίζω μόνο προβλήματα θα επιφέρει. Και ουσιαστικά θα είναι κι ο λόγος για τον οποίο θα καταρρεύσει κι αυτή η κυβέρνηση, διότι δε θα μπορεί να φέρει αυτά που είχε υποσχεθεί στον ελληνικό λαό''.

Ο κ. Θεοχάρης κατέληξε:

Αλλά, ο ελληνικός λαός έχει δείξει μεγάλη υπομονή και αντοχή σε πάρα πολλά δύσκολα μέτρα, γιατί κατανοεί αρχικά έστω τη βούληση κάθε κυβέρνησης, η οποία λέει ότι θα ξεκαθαρίσει τα ζητήματα αυτά, της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής. Αλλά, βλέπουμε κι αυτή η κυβέρνηση να ακολουθεί τα χνάρια των προηγούμενων και ουσιαστικά να μην κάνει τίποτα, να αντιμετωπίζει το φαινόμενο και συνεχώς αντιμετωπίζει το φαινόμενο της αγανάκτησης του κόσμου.