Την τιμητική της είχε για ακόμα μια φορά στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση για τα «προβληματικά» υπουργικά πόθεν έσχες, η οποία ξεπέρασε και πάλι τις όποιες αιτιάσεις για το πολυνομοσχέδιο. 

Την πρώτη αιχμή, άφησε ο βουλευτής του Ποταμιού, Γιώργος Αμυράς, ο οποίος αναρωτήθηκε αν είναι αριστερός ένας υπουργός που ξέχασε να δηλώσει 1 εκατ. ευρώ. « Εσείς δεν είστε η κυβερνώσα Αριστερά, είστε η εκατομμυριούχος Αριστερά», δήλωσε, προκαλώντας αντιδράσεις από την πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ. Σε εκείνο το σημείο μάλιστα ο Ν. Κακλαμάνης που βρισκόταν στην έδρα, επιχείρησε να ηρεμήσει τα πνεύματα, αν και δεν παρέλειψε να αφήσει την αιχμή του λέγοντας: «πρώτη φορά βλέπω κάποιους να αισθάνονται προσβολή επειδή λένε κάποιον εκατομμυριούχο». 

Η συζήτηση για το θέμα συνεχίστηκε αφού ο Αν. Λοβέρδος από το ΠΑΣΟΚ πήρε το λόγο και είπε: «ας προσέχουν οι συνάδερφοι μας πως εκφράζονται για πρόσωπα και κόμματα που στα δύσκολα χρόνια έχουν δείξει πως το πάλεψαν σε αντίθεση με αυτούς, που όπως έδειξαν τα πόθεν έσχες, μάλλον ευνοήθηκαν». 

Την θιγμένη τιμή της πλειοψηφίας ανέλαβε πάντως να υπερασπιστεί ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Μαντάς που παρακάλεσε τους συναδέλφους του να μην επανέρχονται σε ζητήματα, η πορεία των οποίων έχει δρομολογηθεί στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.
TAGS