Σε μια παράλληλη μάχη ηθικής επιβίωσης επιδίδονται τα κόμματα στη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου με τη προαπαιτούμενα στη Βουλή. Και αυτό γιατί η υπόθεση με τα υπουργικά πόθεν έσχες, έδωσε την ευκαιρία στην αντιπολίτευση να αποδομήσει- ή έστω να επιχειρήσει να το πράξει- το περιβόητο ηθικό πλεονέκτημα της πλειοψηφίας.

Ωστόσο, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ- που παρακολουθούν μάλλον αμήχανα τη σχετική συζήτηση- αναζητούν τρόπους αντίδρασης, βγάζοντας από το συρτάρι υποθέσεις που αφορούν τη προηγούμενη κυβέρνηση.

Αυτό τουλάχιστον έκανε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Χρήστος Μαντάς, ο οποίος μιλώντας για τη φοροδιαφυγή είπε με νόημα: άλλο η μάχη με τη φοροδιαφυγή και άλλο να φέρνουμε τροπολογίες σαν αυτή τον Μάρτιο του 2014 που επαναφέρει με αναδρομική ισχύ από 01/01/2010 διάταξη του καταργηθέντος τότε ν. 2238/1994 και με αυτόν τον τρόπο να σβήνονται πρόστιμα ύψους εκατοντάδων εκατομμυρίων που είχαν επιβληθεί τελεσίδικα μετά από φορολογικούς ελέγχους σε πετρελαϊκές εταιρείες και ομίλους που είχαν πραγματοποιήσει αγορές από off shore εταιρείες και έχουν συμβάλλει πολύ σε αυτές τις διαδικασίες».