Μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου έρχεται στη Βουλή το νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες, προανήγγειλε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη. 

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Attica, σημείωσε ότι στόχος είναι ένα διαφανές τοπίο στα ραδιοτηλεοπτικά. «Δεν μπορεί τη δημόσια συχνότητα που είναι δημόσιο αγαθό» σημείωσε, διαπιστώνοντας πως μέχρι σήμερα, οι δημόσιες συχνότητες έτυχαν «κακομεταχείρισης». 

«Το νομοσχέδιο έρχεται σε μια προσπάθεια να βάλουμε τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο και όχι με διάθεση ρεβανσισμού», είπε η κ. Γεροβασίλη και πρόσθεσε ότι θα υπάρξουν κανόνες στο παιχνίδι του ελεύθερου ανταγωνισμού και στα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων.
 
Ως προς το προσφυγικό,σημείωσε ότι «η Ευρώπη οφείλει να αντιμετωπίσει κατάματα το γεγονός - αλλά όχι μόνο η EE» και ακόμη, ότι σημαντικό είναι να αντιμετωπιστεί η αιτία των προσφυγικών ροών. «Όσο υπάρχει η αιτία η οποία προκαλεί τα προσφυγικά κύματα, προφανώς το ζήτημα δεν αντιμετωπίζεται. Και επίσης δεν μπορεί να αντιμετωπίζει η Ευρώπη τις ανθρώπινες ζωές με τρόπο ο οποίος προσβάλλει τα ευρωπαϊκά αισθήματα», υπογράμμισε.

Κληθείσα να σχολιάσει τις εξελίξεις στη ΝΔ, η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε ότι σήμερα, μέσα από τον πόλεμο μεταξύ των υποψηφίων αρχηγών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αποκαλύπτεται η σαθρή σύσταση και η έλλειψη συνεκτικής δομής: 

Θεωρούμε ότι είναι αρνητικό να μην υπάρχει μια λειτουργική αντιπολίτευση, μια αντιπολίτευση που μπορεί να συμβάλλει θετικά - διότι είναι χρήσιμος ο αντίλογος, είναι εξαιρετικά χρήσιμος και εμείς τον κάναμε όταν ήμασταν αντιπολίτευση - προκειμένου να φτάνουμε στην καλύτερη δυνατή λύση.

Ειδικά για τις επιθέσεις της ΝΔ αναφορικά με το πόθεν έσχες του υπουργού Οικονομίας Γιώργου Σταθάκη, η κ. Γεροβασίλη έκανε λόγο για «λάσπη στον ανεμιστήρα», ενώ υπογράμμισε πως όταν κάποιος έχει κάτι να πει, τότε υπάρχει η αρμόδια επιτροπή και οι εισαγγελείς. Υπογράμμισε δε, ότι στην Επιτροπή για τον έλεγχο του «πόθεν έσχες» των πολιτικών προσώπων, δεν υπάρχει πολιτική, αλλά δικαστική πλειοψηφία. «Οφείλουμε να είμαστε πολύ προσεκτικοί απέναντι στην προστασία και του πολιτικού συστήματος αλλά και του κάθε πολίτη. Επομένως η Επιτροπή θα κάνει το έργο της, και ό,τι είναι να ελεγχθεί θα ελεγχθεί - και βεβαίως, όλα αυτά διαφανώς», είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Η κ. Γεροβασίλη επέμεινε ότι το ηθικό πλεονέκτημα υπάρχει στην Αριστερά, και πως «αυτό το γνωρίζουν οι πολιτικοί μας αντίπαλοι και γι’ αυτό προσπαθούν, πολύ καιρό τώρα, να το προσβάλουν (…) Το ηθικό πλεονέκτημα, αυτοί δεν μπορούν να το ισχυριστούν διότι κυβέρνησαν αυτή τη χώρα σαράντα χρόνια και αποδεδειγμένα έχουν συμβάλει στην διαφθορά».

Και πρόσθεσε πως δεν είναι καλό ένα ιστορικό κόμμα όπως η ΝΔ, να μην μπορεί να καταλήξει πώς θα κάνει εσωτερικές εκλογές και να μαλώνει με ποιον μηχανισμό και με ποια εταιρεία θα τις κάνει.

Για το πόρισμα της Επιτροπής Σοφών, η κυβερνητική εκπρόσωπος υπογράμμισε πως είναι μια πρόταση που δεν αποτελεί τη θέση της κυβέρνησης και δεν αποτελεί αυτό που θα είναι το επόμενο ασφαλιστικό σύστημα της χώρας. Ανέφερε ωστόσο, πως το πόρισμα έχει δώσει χρήσιμα στοιχεία για να ανοίξει ο διάλογος με όλους τους κοινωνικούς φορείς, προκειμένου στο τέλος Νοεμβρίου η κυβέρνηση να είναι σε θέση να καταθέσει το νομοσχέδιο για τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού.