current views are: 3

16 Οκτωβρίου 2015
Δημοσίευση17:04

Τσίπρας: Αν υπάρξουν στοιχεία για υπουργό, θα ισχύσει και γι’ αυτόν ο νόμος – Δεν θα χαριστούμε σε κανέναν

«Αν υπάρξουν στοιχεία για οποιονδήποτε υπουργός τότε θα ισχύσει και γιάυτόν ο νόμος» τόνισε ο Πρωθυπουργός κατά την ομιλία του στη Βουλή.

Δημοσίευση 17:04’
αρθρο-newpost

«Αν υπάρξουν στοιχεία για οποιονδήποτε υπουργός τότε θα ισχύσει και γιάυτόν ο νόμος» τόνισε ο Πρωθυπουργός κατά την ομιλία του στη Βουλή.

Κάλυψη στον Γιώργο Σταθάκη, αλλά και μηνύματα ότι «αυτή η κυβέρνηση δεν θα βάλει πλάτη στη διαφθορά» από τον Αλέξη Τσίπρα. Ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε την παράταση των ελέγχων στις λίστες φοροδιαφυγής κατά ένα έτος, ενώ έστειλε μήνυμα στην Τουρκία για το προσφυγικό και την κατοχή του βορείου τμήματος της Κύπρου. Αναφερόμενος στο πολυνομοσχέδιο είπε ότι δεν υπάρχουν νέα μέτρα, αλλά όσα έχουν ήδη ψηφιστεί, ενώ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην αντιπολίτευση κατηγορώντας την ότι δεν έχει καταθέσει ούτε μια πρόταση και παριστάνουν τους αντιμνημονιακούς. 

«Αν υπάρξουν στοιχεία για οποιονδήποτε υπουργό τότε θα ισχύσει και γι΄αυτόν ο νόμος» τόνισε ο Πρωθυπουργός κατά την ομιλία του στη Βουλή, επιχειρώντας ρελάνς στην επίθεση της αντιπολίτευσης για την υπόθεση του πόθεν έσχες του Γιώργου Σταθάκη. Έστειλε μήνυμα ότι η κυβέρνηση δεν θα βάλει πλάτη στη διαφθορά, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν θα χαριστούμε σε κανέναν»…

Κατά την ομιλία του εξαπέλυσε σφοδρά πυρά σε Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας ότι «η έλλειψη επιχειρημάτων καταλήγει σε διαρκή επανάληψη μίας σκανδαλολογίας». Και συνέχισε:

Εσχάτως ανακαλύψατε δήθεν διεφθαρμένους υπουργούς στην κυβέρνηση για τους οποίους δεν έχετε βρει κανένα στοιχείο. Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάμε για σχοινί. Για να σταματήσει αυτή η συζήτηση, επαναλαμβάνω ότι αυτή η κυβέρνηση δεν θα βάλει πλάτες στη διαφθορά και τη φοροδιαφυγή. Σε αυτή τη χώρα θα λειτουργήσουν οι θεσμοί και κανένας δεν θα μείνει στο απυρόβλητο, ούτε βουλευτής, ούτε δημόσιος υπάλληλος, ούτε υπουργός. Αλλά θα πρέπει να υπάρχουν στοιχεία. (…) Δημιουργήθηκε ένα τεράστιο θέμα γιατί ένας νεοεκλεγείς βουλευτής το 2012 έκανε μία ατελή δήλωση, για την οποία κατέθεσε συμπληρωματική δήλωση. Αυτά τα ποσά έχουν φορολογηθεί, δεν τα έχει κλέψει.

Σε αυτό το πλαίσιο εξαπέλυσε πυρά κατά της αντιπολίτευσης. «Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί» υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε:

Θέλετε να μιλήσουμε για το 1 εκατομμύριο της Siemens; Πού πήγαν αυτά τα λεφτά; Τα δικά σας από τα μαύρα ταμεία ξεχάστηκαν; Το 1 εκατ. του Τσουκάτου το ξεχάσατε; Μην με προκαλείτε. 

Να ξέρει η αντιπολίτευση πως δεν θα ξεχαστεί τίποτα και για κανέναν. Εάν υπάρξουν στοιχεία για έναν υπουργό – αλλά να υπάρχουν στοιχεία- θα κινηθούν οι αρμόδιες διαδικασίες. Εμείς δεν θα χαριστούμε σε κανέναν.  

Ο κ. Τσίπρας ανακοίνωσε ετήσια παράταση προκειμένου να μην παραγραφούν υποθέσεις της λίστας Λαγκάρντ και άλλων λιστών. «Αν κάποιοι νόμιζαν πως επειδή τελειώνει ο χρόνος θα γλιτώσουν τον έλεγχο σε μεγάλες υποθέσεις, όπως των λιστών είναι γελασμένοι» ανέφερε ο κ. Τσίπρας ανακοινώνοντας ότι η κυβέρνηση κατέθεσε τροπολογία του υπουργείο Οικονομικών, με την οποία οι υποθέσεις φοροδιαφυγής παίρνουν παράταση για έναν ακόμα χρόνο. «Ο κάθε κατεργάρης θα κάτσει στον πάγκο του» τόνισε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός γνωστοποίησε ότι τη Δευτέρα θα κατατεθεί το νομοσχέδιο για τα Μέσα Ενημέρωσης.


σχετικα αρθρα