current views are: 4

16 Οκτωβρίου 2015
Δημοσίευση19:21

Μεϊμαράκης σε Τσίπρα: Βάζετε τη Μέρκελ να μας μαλώσει – Γίνατε δικαστής για τα πόθεν έσχες;

Στην αντεπίθεση πέρασε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας απαντώντας στις βολές του Πρωθυπουργού για έλλειψη σχεδίου και προτάσεων από την αντιπολίτευση. 

Δημοσίευση 19:21’
αρθρο-newpost

Στην αντεπίθεση πέρασε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας απαντώντας στις βολές του Πρωθυπουργού για έλλειψη σχεδίου και προτάσεων από την αντιπολίτευση. 

Στην αντεπίθεση πέρασε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας απαντώντας στις βολές του Πρωθυπουργού για έλλειψη σχεδίου και προτάσεων από την αντιπολίτευση. Κατηγόρησε, μάλιστα, τον ΣΥΡΙΖΑ ότι υφάρπαξε την ψήφο του λαού και «εμείς αυτό δεν θα σας το συγχωρήσουμε» όπως είπε χαρακτηριστικά. 

«Έχει περίσσιο θράσος ο κ. Τσίπρας να μάς εγκαλεί» τόνισε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ενώ άφησε αιχμές για τον Αλέξη Τσίπρα ότι ζήτησε στήριξη από τους ευρωπαίους εταίρους, προκειμένου να ψηφίσουμε τα μέτρα του πολυνομοσχεδίου. 

Μαθαίνουμε πως στη Σύνοδο ο κ. Τσίπρας ζήτησε τη βοήθεια των επιτρόπων και των αρχηγών να ψηφίσει η αντιπολίτευση τα μέτρα. Ο κ. Μοσκοβισί έκανε παρέμβαση στην αντιπολίτευση. Αυτό δεν ενοχλεί τον ΣΥΡΙΖΑ; Μαθαίνουμε, επίσης, πως είπε στην κ. Μέρκελ ότι η ΝΔ δεν θα ψηφίσει τα προαπαιτούμενα. Τα αδελφά κόμματα του ΣΥΡΙΖΑ στην Ευρώπη ψήφισαν τη συμφωνία; Εσείς ο αντιμερκελιστής τώρα φωνάζετε την μαμά Μέρκελ να μας μαλώσει; Μην κουράζεστε. Εμείς δεν είμαστε ΣΥΡΙΖΑ. Ότι είναι προς όφελος της χώρας θα το ψηφίζουμε ότι επιβαρύνει τους πολίτες με νέους φόρους και κόβει τις συντάξεις θα το καταψηφίζουμε».

Ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε ότι η Νέα Δημοκρατία θα ψηφίζει ό,τι είναι για το καλό της χώρας, «ενώ σε ό,τι διαφωνούμε θα το καταψηφίζουμε». «Υφαρπάξατε την ψήφου του λαού και εμείς αυτό δεν θα σας το συγχωρήσουμε» τόνισε και συμπλήρωσε:

Για χρόνο των εκλογών. Το 2012 ο λαός γνώριζε την πολιτική που θα ακολουθούσαμε, ήταν ψηφισμένο το μνημόνιο τότε. Οι εκλογές του Σεπτεμβρίου έγιναν χωρίς να ξέρει ο λαός τι ψηφίζει. Μας λέγατε πως θα φέρατε τη συμφωνία τέλη Αυγούστου και τη φέρατε τελικά στις 14 Αυγούστου, την ψήφισε η Βουλή και προκηρύξατε εκλογές. Κάνετε σαν το παιδάκι που φωνάζει τη μαμά να μας κάνει “ντα”. Βάζετε την κ. Μέρκελ, εσείς ο αντιμερκελιστής, να μας μαλώσει;  

Για την υπερφορολόγηση που φέρνει το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα, είπε ότι «εμείς τους φόρους που εισπράξαμε τους γυρίσαμε στην αγορά. Τώρα οι φόροι θα δεν θα γυρίσουν πίσω».

Ο κ. Μεϊμαράκης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό και για τα όσα είπε για τις υποθέσεις με τα πόθεν έσχες των δύο υπουργών. «Ο κ. Τσίπρας έγινε δικαστής, έβγαλε και απόφαση. Που το ξέρει; Είδε ο κ. Τσίπρας τα πόθεν έσχες;» διερωτήθηκε και πρόσθεσε:

Μήπως είχε δει τι είχε γίνει στη λίστα Λαγκάρντ και έστειλε την τελευταία εβδομάδα τους εισαγγελείς; Εμείς πιστεύουμε σε μία δικαιοσύνη ανεξάρτητη, και οι δικαστές θα βγάζουν τις αποφάσεις.

«Η ΝΔ έχει καθαρό πρόσωπο και δεν φοβάται όποια έρευνα και αν γίνει» σημείωσε.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας στηλίτευσε τη στάση της κυβέρνησης. «Στο πολυνομοσχέδιο, συγκρούεστε με την πρώτη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Άλλα είχατε ψηφίσει για τις 100 δόσεις, αλλά ψηφίζετε τώρα. Πως θα ψηφίσετε αντίθετα με αυτά που είχατε ψηφίσει πριν από λίγους μήνες;» είπε χαρακτηριστικά. 

Ο κ. Μεϊμαράκης κάλεσε την κυβέρνηση να φέρει το νομοσχέδιο για τα ΜΜΕ. «Τι ακριβώς φοβάστε;» διερωτήθηκε απευθυνόμενος προς την κυβέρνηση και συνέχισε: 

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι δεν έχει μιλήσει με κανέναν. Οι υπουργοί του όμως; Οι σύμβουλοί του;

Τέλος εξαπέλυσε πυρά κατά του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά για την επιστολή που έστειλε για την ΠΓΔΜ. «Για να το ξεκαθαρίσουμε: Για εμάς ισχύει η απόφαση των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημιοκρατίας. Είναι επικίνδυνα παιχνίδια αυτά, όπως επίσης και οι κοινές περιπολίες στα θαλάσσια σύνορα. Η Μακεδονία είναι ελληνική» κατέληξε.


σχετικα αρθρα