Σφοδρή σύγκρουση ξέσπασε στη Βουλή, μετά την ομιλία του Ευάγγελου Μεϊμαράκη όπου κατηγόρησε την κυβέρνηση για τα σκληρά μέτρα του πολυνομοσχεδίου.

Απάντηση ανέλαβε να δώσει ο υπουργός Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης, ο οποίος απευθυνόμενος στα έδρανα της Νέας Δημοκρατίας και ενώ ακούγονταν αντιδράσεις από τη Σοφία Βούλτεψη είπε:

Μου θυμίζετε εκείνον που έχει πάθει ερωτική απογοήτευση! Μας λέγατε πριν από τη συμφωνία «ψηφίστε, ψηφίστε, ψηφίστε» και τώρα μας κατηγορείτε γιατί φέραμε συμφωνία. Αν αυτό δεν είναι κρίση ταυτότητας τότε τι είναι;

Παράλληλα, εξαπέλυσε επίθεση στην αξιωματική αντιπολίτευση με αφορμή την ομιλία του πρώην υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση, τον οποίο κατηγόρησε για «κροκοδείλια δάκρυα»:

Μιλάτε εσείς που η κυβέρνησή σας έφτασε τον κατώτατο μισθό στα 586, καταλήστευσε τα ταμεία, έφερε ομαδικές απολύσεις.

Ο κ. Σκουρλέτης απευθύνθηκε και προσωπικά στον κ. Μεϊμαράκη για την αποστροφή του λόγου του σχετικά με τις αναφορές του Πρωθυπουργού στο Κερατσίνι:

Κύριε Μεϊμαράκη, κατανοώ απόλυτα γιατί δεν καταλάβατε τι είπε ο Πρωθυπουργός για τη Δραπετσώνα και το Κερατσίνι, είναι απολύτως κατανοητό. Οι κεραίες σας δεν φτάνουν μέχρι εκεί. Και από αυτό φάινεται το κοινωνικό πρόσημο του χώρου σας. Δεν υπάρχουν μονόδρομοι αλλά συμφέρονται που τα εκφράζουν πολιτικές και είναι γνωστό ποιους υπηρετείτε και από που προέρχεστε.

Για τα μέτρα και τη εφαρμογή του προγράμματος είπε ότι «γνωρίζουμε ότι ο δρόμος που επιλέξαμε είναι δύσκολος, είναι δρόμος πάλης όχι φυγής» και τόνισε ότι «ποτέ δεν θα φύγουμε από τα ιδανικά  της ισότητας και της κοινωνικής δικαιοσύνη».