Γράφει ο Γιάννης Γιαννόπουλος

Έντονες αντιδράσεις στο εσωτερικό της ΝΔ προκαλεί η έλλειψη ενιαίας γραμμής στην κυβερνητική φοροκαταιγίδα που ήδη τίθεται σε εφαρμογή. Επιπροσθέτως έντονη ειναι και η αντιπαράθεση για την θέση του κόμματος απέναντι σε μεταρρυθμίσεις και διαρθρωτικές αλλαγές.

Η γραμμή της δομικής αντιπολίτευσης που ευαγγελίζονται οι υποστηρικτές του Άδωνη Γεωργιάδη και του Απόστολου Τζιτζικώστα έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την συναινετική στάση " στα θετικά" που στηρίζουν Μεϊμαράκης και Μητσοτάκης.

"Η ΝΔ οφείλει να υπηρετήσει τον θεσμικό της ρόλο και να προχωρήσει σε δομική αντιπολίτευση " αναφέρει υποστηρικτής του Απόστολου Τζιτζικώστα. Οι λόγοι που επικαλούνται όσοι υποστηρίζουν αυτήν την άποψη είναι ότι σε διαφορετική περίπτωση η ΝΔ θα γίνει " δεκανίκι" του ΣΥΡΙΖΑ και θα έχει την τύχη του ΠΑΣΟΚ.

Από την άλλη πλευρά οι υποστηρικτές της αντίθετης άποψης αντιτείνουν ότι η ΝΔ δεν μπορεί ξαφνικά από την μια ημέρα στην άλλη να φορέσει τον "αντιμνημονιακό μανδύα". Ούτε μπορεί η ΝΔ να αντιταχθεί σε διαρθρωτικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις που η ίδια έχει ψηφίσει και συμφωνήσει.

Η κόντρα έχει ήδη μεταφερθεί και στην βάση του κόμματος που έχει χωριστεί στα δυο , με τους μισούς να ζητούν ολομέτωπη σύγκρουση με τον Αλέξη Τσίπρα και οι άλλοι μισοί να ζητούν να τηρηθεί πιο αμυντική στάση μέχρι να ολοκληρωθεί η ανασυγκρότηση του κόμματος.