current views are: 2

17 Οκτωβρίου 2015
Δημοσίευση08:38

Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας είναι ηθικά έκπτωτος

Κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα έβαλλε ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Δημοσίευση 08:38’
αρθρο-newpost

Κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα έβαλλε ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα έβαλλε ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης, παραχώρησε  συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και τόνισε πως “ο κ. Τσίπρας είναι ηθικά έκπτωτος. Κορόιδεψε τον ελληνικό λαό. Υποσχέθηκε 13η σύνταξη και τώρα κόβει τη 12η, θα καταργούσε τον ΕΝΦΙΑ και τώρα όχι απλά δεν καταργείται αλλά ενισχύεται η φοροκαταιγίδα σε όλη την ακίνητη περιουσία”. 

Υποσχέθηκε -συνέχισε- ο κ. Τσίπρας πράγματα που με το τρίτο μνημόνιο τα παίρνει όλα πίσω. Καταδεικνύεται όλο το μέγεθος της πολιτικής απάτης του κ. Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ συνολικά.

Όταν ο κ. Τσίπρας ζητάει τώρα προτάσεις να του θυμίσω ότι προεκλογικά είχα καταθέσει κοστολογημένες προτάσεις ισοδύναμων μέτρων που αφορούσαν στην περικοπή των δαπανών. Ο κ. Τσίπρας θέλει πολλούς φόρους, θέλει να δολοφονήσει τη μεσαία τάξη για να συντηρήσει ένα μεγάλο κράτος. Εμείς θέλουμε ακριβώς το αντίθετο”. 

Αναφορικά με τη Νέα Δημοκρατία, είπε πως “η Νέα Δημοκρατία ήταν παρούσα χθες στη Βουλή και θα είναι παρούσα καθ’ όλη τη διάρκεια αυτής της εσωκομματικής διαδικασίας. Στις περιοδείες μου συνομιλώ με απλούς ανθρώπους που θέλουν να συμμετέχουν σε αυτήν την εσωκομματική διαδικασία. Αυτό είναι το οξυγόνο που χρειάζεται η Νέα Δημοκρατία για να γυρίσει σελίδα. 

Δεν μπορώ να φανταστώ ότι τα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας θα στελεχώνονται μόνο με κομματικά στελέχη που δεν έχουν κολλήσει ένσημα. Θέλω οι τοπικές κοινωνίας να έχουν λόγο στην επιλογή των υποψήφιων βουλευτών. 

Με αυτόν τον τρόπο θα ενισχύσουμε το ρόλο των απλών Νεοδημοκρατών και θα βγουν από την ίδια την κοινωνία άνθρωποι ψημένοι στα πραγματικά προβλήματα που θα έρθουν να μπολιάσουν με νέες ιδέες ένα κόμμα που είναι κουρασμένο και γερασμένο. 

Η Νέα Δημοκρατία σήμερα είναι ένα κόμμα μηχανισμών και όλοι προσδιορίζονται ανάλογα με τον ποιον ξέρουν. Με μένα αυτά θα τελειώσουν. Θέλω ένα κόμμα αρχών και αξιών”. 

Για τον ΕΝΦΙΑ: “Θεωρώ ότι είναι εφικτή μια μείωση του ΕΝΦΙΑ της τάξης του 30% με ισοδύναμα μέτρα περικοπής δαπανών και με αύξηση του φόρου σε καπνό και αλκοόλ. Όταν ο κ. Τσίπρας μας κουνάει το δάχτυλο στη Βουλή για θέματα ηθικής τάξης ας θυμηθεί το ζήτημα των πόθεν έσχες των υπουργών του Α. Φλαμπουράρη και Γ. Σταθάκη”.


σχετικα αρθρα