«Αρον-άρον να βγούμε εκτός Βουλής. Αυτό ήταν το σχέδιο και της Ευρώπης που έλεγαν στον Τσίπρα να προσγειωθεί και να γίνει ρεαλιστής» τόνισε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, στον ΣΚΑΪ, στην εκπομπή Ακραίως με τον Τάκη Χατζή.

Σε ερώτηση για το εκλογικό αποτέλεσμα και τη μη είσοδο της Λαϊκής Ενότητας στη Βουλή, απάντησε: «Ό,τι έγινε στις εκλογές δεν αλλάζει, δεν γυρίζει πίσω. Ο λαός διαμόρφωσε το αποτέλεσμα, ήταν δύσκολη η εναλλακτική πρότασή μας. Εγινε επίθεση για τη δραχμή, ότι θα γίνει κόλαση. Η χώρα όμως χρειάζεται εθνικό νόμισμα και θα πάει άτακτα ή συντεταγμένα. Εχουμε σχέδιο και το παρουσιάσαμε όσο μπορούσαμε και μας άφησαν τα συστημικά κανάλια. Μας πολέμησαν και από μέσα και από έξω».

«Η Λαϊκή Ενότητα όχι μόνο προχωράει, αλλά αντεπιτίθεται. Είμαστε παντού σε όλα τα προβλήματα, με θέσεις, άποψη και λύσεις. Εχουμε δομές. Στις 8-9 Νοέμβρη θα πάμε σε πανελλαδική σύσκεψη και αρχές του 2016 θα πάμε σε συνέδριο, που θα αφορά και την ηγεσία. Είμαστε μέτωπο λαϊκής βάσης» δήλωσε για το εσωτερικό της ΛΑΕ.

Για τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ, πριν την «απόσχισή» του: «Στον ΣΥΡΙΖΑ η Αριστερή Πλατφόρμα είχε αντιθέσεις. Είχαμε εναλλακιτκή πρόταση για τα μνημόνια. Τα ξέραμε και βλέπαμε με οδύνη τον ΣΥΡΙΖΑ να υποχωρεί στο πρόγραμμά του. Η μάχη ήταν να μην πάει στα μνημόνια ο ΣΥΡΙΖΑ. Δώσαμε μέχρι τέλους τη μάχη, δυστυχώς η στροφή έγινε και ο Αλέξης Τσίπρας αποδείχθηκε πολιτικά αναξιόπιστος. Από το «έξω από τα μνημόνια» πέρασε στο τρίτο μνημόνιο. Τότε δεν ψηφίσαμε το μνημόνιο, είπαμε ένα μεγάλο «όχι». Ηταν μια γενναία στάση, συνέπειας και σταθερότητας που εναρμονιζόταν με τα συμφέροντα του λαού. Μετά το «όχι» αποφάσισε ο Τσίπρας να πάει σε εκλογές, που έγιναν για ένα λόγο: να μην προλάβει η ΛΑΕ να ετοιμαστεί και να μην καταλάβει ο λαός τι θα πει μνημόνιο. Αρον-άρον να βγούμε εκτός Βουλής. Αυτό ήταν το σχέδιο και της Ευρώπης που έλεγαν στον Τσίπρα να προσγειωθεί και να γίνει ρεαλιστής».

Ο κ. Λαφαζάνης εκτίμησε ότι μετά τα μέτρα θα έρθουν ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις, ενώ στάθηκε στη δήλωση του Παναγιώτη Κουρουμπλή ότι η χώρα βρίσκεται σε οικονομική κατοχή.  "Αφού γίνει η βρώμικη δουλειά από τον Τσίπρα θα έχουμε ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις" είπε.

O κ. Λαφαζάνης αναφέρθηκε στο ευρώ και στο πρόγραμμα της ΛΑΕ λέγοντας:

«Δεν είμαστε φετιχιστές νομισμάτων. Αλλοι έχουν κάνει το ευρώ θρησκεία και το βάζουν από την Ελλάδα. Μιλάνε για οικονομική κατοχή χωρίς να ντρέπονται. Πρέπει να απαλλαγούμε από αυτά και δε γίνεται μέσα στο ευρώ, που επιβάλλει τη λιτότητα και το μνημόνιο. Το εθνικό νόμισμα θα μας επιτρέψει να έχουμε ρευστότητα και μέσω της εθνικοποίησης των τραπεζών. Χρειαζόμαστε επιπλέον το εθνικό νόμισμα για να προστατεύσουμε στοιχειωδώς την οικονομία».