Γράφει ο Ορέστης Αποστολόπουλος

Δημοκρατική Συμπαράταξη, δηλαδή ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, από κοινού με το Ποτάμι έκαναν την πρόωρη πράξη μήπως και καταφέρουν να συνεργαστούν.

Ζήτησαν ονομαστική κατά την ψηφοφορία την Παρασκευή το βράδυ στη Βουλή. Ταυτόχρονα εδώ και καιρό βρίσκεται σε εξέλιξη η προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ με επικεφαλής τον Γιάννη Μανιάτη, με την επιτροπή ανασυγκρότησης της σοσιαλδημοκρατίας. Με τη σειρά του και αφού δέχθηκε πολλές πιέσεις και ο κύριος Θεοδωράκης ανακοίνωσε την δική του επιτροπή καλώντας σε διάλογο τις προοδευτικές δυνάμεις.

Στην επιτροπή από πλευράς Ποταμιού είναι ο Σπύρος Λυκούδης που έχει δημοσίως τουλάχιστον επιδείξει προσήλωση στις συνεργασίες. Ο κύριος Λυκούδης το φωνάζει σε όλες του τις δηλώσεις πως ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι δεν έχουν πολλές διαφορές και πως υπάρχει περιθώρια συνεργασίας. Και από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ κάτι τέτοιο επιθυμούν ,μάλιστα πολλοί απ’ τη Χαριλάου Τρικούπη έχουν περιγράψει και το πρώτο στάδιο της συνεργασίας που θα μπορούσε να ήταν εντός κοινοβουλίου κάτι που αυτομάτως θα καθιστούσε ΠΑΣΟΚ Ποτάμι την Τρίτη δύναμη στο ελληνικό κοινοβούλιο.

Οι περισσότεροι βλέπουν πως έγινε ο αρραβώνας , ωστόσο το αν θα γίνει τελικά ο γάμος μάλλον εξαρτάται περισσότερο από τον κύριο Θεοδωράκη, ο οποίος αν και το κόμμα του είχε πολύ άσχημα αποτελέσματα στις τελευταίες εκλογές, έχει δηλώσει πως αν ή το Ποτάμι θα συνεχίσει μόνο το ή θα διαλυθεί. Και στελέχη του Ποταμιού βρίσκονται σε θέση μάχης και μάλιστα ´εχουν αποφασίσει να πιέσουν τον Σταύρο Θεοδωράκη προς την κατεύθυνση της συνεργασίας.

Ο κύριος Θεοδωράκης θα βρεθεί σε δύσκολη θέση καθώς αν ακυρωθεί ο γάμος είναι βέβαιον πως θα του χρεωθεί .