Συνεργασία με υπουργούς, για θέματα της «καυτής» εβδομάδας που άρχισε, είχε στο γραφείο του στη Βουλή, από νωρίς το πρωί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Ανάμεσα, στους υπουργούς που μετέβησαν στη Βουλή είναι οι υπουργοί Επικρατείας Νίκος Παππάς και Αλέκος Φλαμπουράρης, Παιδείας Νίκος Φίλης, Περιβάλλοντος Πάνος Σκουρλέτης, Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Παράλληλα αναμένεται η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου σήμερα το απόγευμα ή αύριο.

Η κυβέρνηση καλείται να πάρει κρίσιμες αποφάσεις για μείζονα ζητήματα που εκκρεμούν: Από την Αικατερίνη Σαββαΐδου στην Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων και το νομοσχέδιο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών μέχρι τη δεύτερη «λίστα» με τα προαπαιτούμενα και τα ισοδύναμα για τον ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση. 

Παράλληλα, αύριο φθάνουν στην Αθήνα οι επικεφαλής των θεσμών Ντέλια Βελκουλέσκου από ΔΝΤ, Ντέκλαν Κοστέλο από Κομισιόν, Ράσμους Ρέφερ από ΕΚΤ και Νίκολα Τζιαμαρόλι από τον ESΜ. Οι εκπρόσωποι των δανειστών θα εξετάσουν το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα που ψηφίστηκε την περασμένη Παρασκευή στη Βουλή, ώστε να εντοπίσουν τυχόν εκκρεμότητες και κενά που ενδεχομένως να σταθούν εμπόδιο για την  εκταμίευση της υποδόσης των 2 δισ. ευρώ στο Euro Working Group (EWG) της Τετάρτης, ενώ παράλληλα θα δουν και τη δεύτερη λίστα προαπαιτούμενων της κυβέρνησης, τα οποία θα πρέπει να γίνουν νόμος του κράτους στις αρχές Νοεμβρίου.