«Η Ελλάδα πρέπει να συμφωνήσει με τους θεσμούς τις προσεχείς εβδομάδες για την επόμενη δέσμη μέτρων» τόνισε η εκπρόσωπος της Κομισιόν, επιβεβαιώνοντας ότι το κουαρτέτο θα έρθει στην Ελλάδα την Τετάρτη.

Όπως είπε η Αννίκα Μπράιντχατ, από την Τετάρτη μέχρι την Παρασκευή θα γίνει η αξιολόγηση της πορείας υλοποίησης των προαπαιτουμένων που ψηφίστηκαν την Παρασκευή. 

Η εκπρόσωπος του επιτρόπου Οικονομίας Πιερ Μοσκοβισί ανέφερε ότι οι συνομιλίες μεταξύ των επικεφαλής των θεσμών με τις ελληνικές αρχές θα διαρκέσουν τρεις ημέρες, από Τετάρτη έως Παρασκευή, ενώ σημείωσε ότι τα τεχνικά κλιμάκια της Επιτροπής βρίσκονται ήδη στην Αθήνα. Οι θεσμοί, σύμφωνα με την κ. Μπράιντχατ θα αξιολογήσουν τη συμβατότητα των προαπαιτουμένων που ψηφίστηκαν πρόσφατα, με τις απαιτήσεις των πιστωτών.

Τέλος, υπενθύμισε, ότι η δεύτερη δέσμη των προαπαιτουμένων αναμένεται να συμφωνηθεί με τις ελληνικές Αρχές εντός των επόμενων δύο εβδομάδων. «Η επιτυχής υλοποίηση της δεύτερης δέσμης των προαπαιτουμένων θα αποδεσμεύσει την επόμενη υποδόση, ύψους 1 δισ. ευρώ» υπογράμμισε.