Για μια ειλικρινή μεταρρύθμιση στο ασφαλιστικό έκανε λόγο η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη. 

Μιλώντας στο Mega είπε πως «από μηδενική βάση μεταρρυθμίζουμε το σύστημα... Θα κάνουμε διάλογο για το καλύτερο δυνατόν, και όλες οι προτάσεις θα ληφθούν υπόψη... Βάζουμε ένα πλαίσιο. Στόχος είναι να εξασφαλίσουμε ότι θα υπάρξει σύνταξη και για την παρούσα και για την επόμενη γενιά» επισήμανε, κάνοντας λόγο για «ειλικρινή μεταρρύθμιση». 

Για το ασφαλιστικό σύστημα διερωτήθηκε «αμφισβητεί κανείς ότι έχουμε μη βιώσιμο ασφαλιστικό; Υπάρχει αμφιβολία οτι το 2018 καταρρέει αν δεν πάρουμε μέτρα; Είναι γνωστό τοις πάσι ότι καταρρέει το 2018». 

«Το ασφαλιστικό σύστημα δεν ήταν στις υποχρεώσεις μας έναντι των δανειστών είναι κυβερνητική θέση μέσα στα ασφυκτικά πλαίσια του μνημονίου που υπογράψαμε και της κατάστασης» υπογράμμισε και πρόσθεσε: «Δεν μας είναι καθόλου ευχάριστο, θα θέλαμε να ήμασταν στην εποχή των παχέων αγελάδων και να μοιράζαμε χρήματα». 

Η κυβερνητική εκπρόσωπος μίλησε γενικότερα για διαρκή διαπραγμάτευση της κυβέρνησης παράλληλα με τις δεσμεύσεις και αναφέρθηκε στις προτεραιότητες, όπως αποτελεί η πρώτη αξιολόγηση προκειμένου να ανοίξει η συζήτηση για το χρέος. «Προαπαιτούμενα, αξιολόγηση, συζήτηση χρέους, ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών, αποκατάσταση της σταθερότητας, οικονομικής σταθερότητας.

''Ένα σταθερό οικονομικό περιβάλλον είναι από τους πρώτους στόχους της κυβέρνησης» και οπως επισήμανε ότι η κυβέρνηση δέχτηκε μια συμφωνία το καλοκαίρι «για να αποτρέψουμε τα χειρότερα και να μπορέσουμε, από εδώ και πέρα, να χτίσουμε και να προστατεύσουμε τους Έλληνες πολίτες». 

Όπως ανέφερε, στα προπαπαιτούμενα το νομοθετικό είναι περίπου το 30%, και το οποίο πρέπει να ψηφιστεί έως 15 Νοεμβρίου, 10-15 Νοεμβρίου, και πως τα υπόλοιπα είναι υπουργικές αποφάσεις, εγκύκλιοι, κλπ.

H κ. Γεροβασίλη, επίσης, χαρακτήρισε ''προτεραιότητα της κυβέρνησης να μην ισχύσει το υψηλό ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, τονίζοντας ότι το οικονομικό επιτελείο δεν έχει καταλήξει ακόμα, αλλά πιστεύω ότι μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα έχει καταλήξει» και σημείωσε ότι «είναι προτεραιότητα να βρεθεί τρόπος, ούτως ώστε αυτό το μέτρο να μην ισχύσει».

Υπογράμμισε δε πως «το θεωρούμε και οριζόντιο και άδικο, δεν το συμμεριζόμαστε δηλαδή, και γίνεται κάθε προσπάθεια, προκειμένου να μην ισχύσει».

Για την Γ.Γ Εσόδων Κατερίνα Σαββαίδου τόνισε ότι «έχουμε ζητήσει την παραίτησή της... Βρίσκεται σε θέση που δεν πρέπει να υπάρχουν θολά σημεία και σκιές, θα έχει χρόνο να αποδείξει την αθωότητά της, αλλά μέχρι τότε δεν θα πρέπει να παραμένει (στη θέση της)... Δεν πρέπει να έχουμε συννεφάκια».

Πρόσθεσε ότι «σήμερα, λοιπόν, που υπάρχει μια παραπομπή ήδη για ένα πλημμέλημα, αλλά και για ένα κακούργημα για το οποίο σήμερα καταθέτει, νομίζω ότι δεν μπορεί σε αυτό το πόστο, για λόγους ηθικής, για λόγους αξιακούς, κάποιος να παραμένει».