Πεπεισμένος πως η Νέα Δημοκρατία θα βγει πιο δυνατή από τις εσωκομματικές εκλογές εμφανίστηκε ο υποψήφιος πρόεδρος Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος επανέλαβε το αίτημά του για τη διεξαγωγή τουλάχιστον μίας τηλεμαχίας

Σε επίσκεψή του στα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε πως είναι ιδιαίτερα σημαντική η μαζική συμμετοχή στις εσωκομματικές διαδικασίες.

«Όσο περισσότεροι νεοδημοκράτες προσέλθουν στις κάλπες στις 22 Νοεμβρίου να ψηφίσουν το νέο αρχηγό, τόσο πιο ισχυρό θα είναι το κόμμα την επόμενη μέρα για να μπορέσει να αντιμετωπίσει τον ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή και να διαμορφώσει μια πειστική εναλλακτική πρόταση εξουσίας», δήλωσε ο χαρακτηριστικά.

Εμφανίστηκε εξάλλου ικανοποιημένος από την πορεία της προεκλογικής του εκστρατείας. «Έχω ήδη επισκεφθεί πέντε περιφέρειες της χώρας με μια εξαιρετικά θετική αποδοχή των πολιτών στο μήνυμα το οποίο κομίζω για μια νέα αρχή στη Νέα Δημοκρατία» είπε χαρακτηριστικά και επέμεινε στην πρότασή του για διεξαγωγή τηλεμαχίας μεταξύ των υποψήφιων αρχηγών:

Από εκεί και πέρα εξακολουθώ να επιμένω ότι το κόμμα μας θα βγει πιο ισχυρό από έναν οργανωμένο εσωκομματικό διάλογο. Η διοργάνωση μιας τουλάχιστον δημόσιας συζήτησης με τη συμμετοχή όλων των υποψηφίων θεωρώ ότι θα βοηθήσει τους πολίτες να σχηματίσουν καλύτερη άποψη για τις προγραμματικές θέσεις όλων των υποψηφίων και είμαι σίγουρος ότι τελικά και οι τρεις συνυποψήφιοί μου θα αποδεχθούν αυτή την πρόταση αυτή η οργανωμένη συζήτηση να γίνει. Το κόμμα δεν κινδυνεύει από εσωστρέφεια, όπως κάποιοι ισχυρίζονται. Η δημόσια συζήτηση είναι ένα δημοκρατικό δικαίωμα των πολιτών, τέτοιες δημόσιες συζητήσεις διεξάγονται σε όλα τα μέρη του κόσμου, νομίζω ότι και οι νεοδημοκράτες αλά και όλοι οι πολίτες ενδιαφέρονται για το τι θα γίνει στη ΝΔ μόνο κερδισμένοι θα βγουν από μια τέτοια συζήτηση.

Ο κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής νομού Θεσσαλονίκης του κόμματος Μηνά Σαμαντζίδη και παρακολούθησε συνεδρίασή της στην οποία μεταξύ των άλλων συμμετείχαν και οι βουλευτής Κώστας Γκιουλέκας και Σάββας Αναστασιάδης.