Στην κορύφωσή της βρίσκεται η κόντρα της κυβέρνησης με την Κατερίνα Σαββαΐδου με αιχμή την άρνησή της γενικής γραμματέως Εσόδων να παραιτηθεί, παρά την εμπλοκή της σε δύο δικαστικές υποθέσεις, εκ των οποίων στη μία σε βαθμό κακουργήματος. 

«Αρνούμαι να παραιτηθώ» ήταν η δήλωση της γενικής γγ Δημοσίων Εσόδων, η οποία με μια εξασέλιδη επιστολή γνωστοποιεί την πρόθεσή της να παραμείνει στη θέση της, αντιτιθέμενη στο αίτημα του Πρωθυπουργού, παρέχοντας παράλληλα εξηγήσεις για τις δύο δικαστικές υποθέσεις στις οποίες εμπλέκεται.

Ωστόσο για το Μαξίμου θεωρείται «τελειωμένη υπόθεση», καθώς είναι ειλημμένη η απόφαση του Πρωθυπουργού να αντικατασταθεί η κ. Σαββαΐδου.Όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά κυβερνητικές πηγές, η κ. Σαββαΐδου, με τη σημερινή ανακοίνωσή της επιβεβαιώνει την ανησυχία σε σχέση με την αδυναμία της, να επιτελέσει τον ρόλο της με πολιτική ανεξαρτησία και θεσμική ακεραιότητα.

Η Γενική Γραμματέας Εσόδων, συνέχιζαν οι ίδιες πηγές, έχει ήδη κληθεί να απαντήσει επί συγκεκριμένων θεμάτων και κατηγοριών και τόνιζαν πως η κυβέρνηση δεν πρόκειται να εμπλακεί ούτε σε πολιτική αντιπαράθεση με την κ. Σαββαΐδου ούτε στο έργο της δικαιοσύνης.

Νωρίτερα, στην επιστολή της η Κατερίνα Σαββαΐδου ανέφερε: «Οι κατηγορίες που μου αποδίδονται είναι αβάσιμες νομικά και έχουν σκοπό να πλήξουν την εντιμότητα και την αξιοπρέπειά μου, καθώς και στο πρόσωπό μου, την ανεξαρτησία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων» επισημαίνει και υπογραμμίζει ότι σε καμία περίπτωση οι ενέργειές της δεν ζημίωσαν το ελληνικό Δημόσιο.