Απέκλεισε το ενδεχόμενο διαρχίας στη ΝΔ σε περίπτωση που εκλεγεί πρόεδρος ο Απόστολος Τζιτζικώστας.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, ο κ. Τζιτζικώστας τόνισε ότι το καταστατικό της ΝΔ προβλέπει και κοινοβουλευτικό και εξωκοινοβουλευτικό πρωθυπουργό, ενώ σημείωσε ότι θα ορίσει δύο αντιπροέδρους, έναν για την κοινοβουλευτική αρχηγεία και έναν για το σχέδιο ανασυγκρότησης.

Παράλληλα, ο Απόστολος Τζιτζικώστας διέψευσε ότι ο Αντώνης Σαμαράς θα είναι ένας από τους δύο αντιπροέδρους, υπογραμμίζοντας  ότι συγκρούστηκε προσωπικά με τις επιλογές του πρώην πρωθυπουργού. Άφησε δε αιχμές και για τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη τονίζοντας ότι είναι οξύμωρο να είναι παράλληλα και μεταβατικός και υποψήφιος πρόεδρος.

Σημείωσε παράλληλα πως σε περίπτωση που εκλεγεί, θα υπάρξουν αλλαγές σε όλα, σε δομές, σε τρόπο λειτουργίας, αλλά και σε πρόσωπα, τα οποία έχουν φθαρεί, ενώ πρόσθεσε ότι θα επιλεγούν άτομα, τα οποία μπορούν να υπηρετήσουν τη νέα νοοτροπία , που έχει να κάνει με την κοινωνία. «Αν δεν αλλάξουμε το σπίτι μας, δεν μπορούμε να πείσουμε ότι θα αλλάξουμε τη χώρα», είπε χαρακτηριστικά.

Επίσης επεσήμανε ότι εάν δεν εκλεγεί πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, θα υπηρετήσει την παράταξή του, η οποία όπως είπε, δεν πρόκειται να αντιμετωπίσει τον κίνδυνο εμφυλίου.

Όσον αφορά στον Αλέξη Τσίπρα, τον κατηγόρησε ότι η πολιτική του και η νοοτροπία του είναι το «παλιό». Τόνισε ότι ο κόσμος ξεγελάστηκε από το φρέσκο πρόσωπο, αλλά τελικά διαψεύστηκε. «Δεν ψάχνουμε το αντίδοτο στον Τσίπρα, αλλά το αντίθετο», είπε χαρακτηριστικά.

Τόνισε εξάλλου πως δεν αθετεί τις δεσμεύσεις του ως περιφερειάρχης κατερχόμενος ως υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ: 

Δεν αθετώ απολύτως καμία δέσμευση. Ο καλύτερος περιφερειάρχης να είσαι σήμερα στην Ελλάδα, με τα εμπόδια που σου βάζει το ίδιο το κράτος, δεν μπορείς να προχωρήσεις τη δουλειά σου. Και άρα πρέπει να αλλάξεις το ίδιο το κράτος. Με σκληρή δουλειά καταφέραμε στην Κεντρική Μακεδονία για δύο συνεχή χρόνια να είμαστε πρώτοι στην απορρόφηση κονδυλίων ΕΣΠΑ αλλά τα προβλήματα της αυτοδιοίκησης σήμερα δεν είναι στην ίδια την αυτοδιοίκηση είναι στο κεντρικό κράτος.