Προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να αρχίσει η συζήτηση για το χρέος, σημείωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, που τόνισε πως το κυβερνητικό έργο είναι «απαιτητικό και πυκνό». 

Αναγνώρισε ότι «οι πολίτες δικαίως έχουν αγωνία, διότι υπάρχει μια σειρά θεμάτων, για τα οποία καταβάλλεται προσπάθεια να ρυθμιστούν αυτές τις μέρες», ωστόσο συνέστησε «ψυχραιμία για λίγο» και συνέχισε: 

Δεν μπορούμε να είμαστε πρόχειροι. Θα πρέπει να παίρνουμε μέτρα, τα οποία να μπορούμε και να εφαρμόζουμε και να είμαστε και ειλικρινείς, ανοιχτοί, διαφανείς απέναντι στον ελληνικό λαό.

«Είπαμε ότι μέτρα είμαστε υποχρεωμένοι να πάρουμε. Μέτρα όχι μόνο από τα μνημόνια, αλλά και από την πραγματική οικονομική κατάσταση της χώρας για την οποία επαναλαμβάνω δεν είμαστε οι υπεύθυνοι. Βρήκαμε μια κατάσταση και προσπαθούμε με το λαό όρθιο, να βγούμε από αυτό τον δύσκολο δρόμο. Επομένως, η φροντίδα μας όλη είναι να προστατεύσουμε αυτούς που είναι οι πιο αδύναμοι και επίσης να επιβαρύνουμε κάποιους που είναι πλούσιοι και είναι ένα κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας. Θα επιβαρυνθούν αυτοί, αλλά προστατεύονται λιγότερο, αυτοί που αντέχουν περισσότερο», εξήγησε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Η κ. Γεροβασίλη, επανέλαβε ότι το μέτρο για τον ΦΠΑ στη εκπαίδευση ήταν άδικο, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση το δέχθηκε «κάτω από ασφυκτικές πιέσεις και εκβιασμούς μπροστά στον κίνδυνο της άτακτης χρεοκοπίας της χώρας», ενώ στην παρατήρηση ότι η κυβέρνηση αναζητάει πάρα πολλά ισοδύναμα για πάρα πολλά πράγματα, ανέφερε πως «δεν είναι έτσι» και εξήγησε ότι υπάρχουν προτεραιότητες.

Σε ερώτηση γιατί η κυβέρνηση αφαίρεσε από το πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε την περασμένη Παρασκευή την αύξηση της φορολογίας των ενοικίων, γεγονός που δημιουργεί μια τρύπα 200 εκατ., τόνισε πως «ό,τι βγήκε με απόφαση, σημαίνει ότι υπάρχει τρόπος να επιλυθεί ήδη, δεν είναι κάτι που το ψάχνουμε στο κενό».