Να μεταβιβαστεί η αρμοδιότητα χορήγησης αδειών στο ΕΣΡ ζητάει το Ποτάμι από την κυβέρνηση.

Απαντώντας στις διαρροές κύκλων της κυβέρνησης, το Ποτάμι σημειώνει πως η αρμοδιότητα πρέπει να ανήκει στον συνταγματικά κατοχυρωμένο θεσμό του ΕΣΡ και «όχι στον εκάστοτε υπουργό», ενώ επισημαίνει ότι τότε ο νόμος να ψηφιστεί με μεγάλη πλειοψηφία.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι ο Σταύρος Θεοδωράκης στην πρώτη του ομιλία στη Βουλή τον Φεβρουάριο ζήτησε να υπάρξει άμεσα διαφανής διαχείριση των συχνοτήτων στην Ελλάδα καθώς είναι κοινωνική απαίτηση το ξεκαθάρισμα του θολού ραδιοτηλεοπτικού τοπίου.

«Η χώρα πρέπει να πάψει να πηγαίνει από διαπλοκή σε διαπλοκή. Το ερώτημα όμως είναι ένα και παραμένει: Γιατί ένας υπουργός, ακόμη και με τις πανθομολογούμενες ικανότητες του κ.Παππά, να είναι αρμόδιος, αυτός και μόνο αυτός, να κρίνει ποιοι θα πάρουν τις τηλεοπτικές άδειες στην Ελλάδα; Γιατί πρέπει να υποβαθμιστεί το ΕΣΡ το οποίο είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο ως Ανεξάρτητη Αρχή;», σημειώνει το Ποτάμι στην ανακοίνωσή του και προστίθεται:

Αυτό είναι το ερώτημα που πρέπει σήμερα να απαντήσουν ο κ.Τσίπρας και ο καθένας από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ. Συμφωνούν με την αυτοαναγόρευση του κ.Παππά, σε «υπέρτατο καναλάρχη» ο οποίος θα αποφασίσει, αυτός και μόνο αυτός, τον αριθμό, τα κριτήρια και τελικά τα πρόσωπα στα οποία θα εκχωρήσει τις τηλεοπτικές άδειες;