Δέσμευση της κυβέρνησης, αλλά και όρος στη λίστα με τα προαπαιτούμενα, αποτελεί η κατάθεση του νομοσχεδίου για τις τηλεοπτικές άδειες, επισημαίνει η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, μιλώντας στο ''Πρακτορείο'', προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να εξασφαλίσει ότι όσα κανάλια θα υπάρχουν θα είναι βιώσιμα.

Η ίδια, δε, δηλώνει κατηγορηματικά ότι η κυβέρνηση δεν θέλει να "κλείσει" τη φωνή των καναλιών, αλλά να αποκαταστήσει όρους διαφάνειας και σωστής διαχείρισης των συχνοτήτων.

Όπως τονίζει:

Προφανώς σε κάποιους ίσως να μην αρέσει και μέσα από αυτό το νομοσχέδιο γίνεται πράξη και η δέσμευση της κυβέρνησης να αποκαταστήσει ένα σαφές, διαφανές, καθαρό τοπίο στη διαχείριση των τηλεοπτικών συχνοτήτων, που είναι δημόσιο αγαθό και ένα κράτος σοβαρό οφείλει να αποκαταστήσει όρους διαφάνειας και σωστής διαχείρισης των συχνοτήτων.

Σε ερώτηση αν μέχρι σήμερα όντως δεν υπήρχε διαφάνεια, η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε ότι δεν υπήρχε μέχρι τώρα νομοθεσία που να βάζει τους όρους λειτουργίας και διαχείρισης σε κάθε επιχείρηση και επενδυτή που αποφασίζει να λειτουργήσει ένα Μέσο. «Σήμερα μπαίνουν νόμοι και κανόνες. Νόμοι που θα εξασφαλίζουν τις εργασιακές σχέσεις και τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων και οικονομική διαφάνεια των πόρων που διατίθενται», επισήμανε.

Η κ. Γεροβασίλη είπε ακόμα ότι μέχρι σήμερα στο χώρο λειτουργίας των ΜΜΕ υπήρχε ένα σύστημα διαπλοκής μεταξύ του μιντιακού χώρου, του πολιτικού χώρου των τραπεζών. «Ένα γνωστό τρίγωνο το οποίο δεν προσέφερε στη χώρα τα καλύτερα», είπε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση πώς είναι δυνατόν να υπάρχει αυτή η σχέση τη στιγμή που πολλοί ιδιοκτήτες τηλεοπτικών μέσων ισχυρίζονται ότι αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε: «Δεν γνωρίζω τα οικονομικά, ούτε πόσο κερδίζει κάποιος. Εμάς μας ενδιαφέρουν οι όροι. Και πρέπει να υπάρχει υγιής επιχειρηματικότητα, ελεύθερος ανταγωνισμός.

Προσπαθούμε να εξασφαλίσουμε ότι όσα κανάλια θα υπάρχουν θα είναι βιώσιμα, θα έχουν επενδυθεί χρήματα με γνωστό το πόθεν έσχες, σας θυμίζω παλιότερες ιστορίες δανείων που δεν αποτελούν από τις πιο λαμπερές στιγμές».