Ο Υπεύθυνος του Τομέα Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων της Νέας Δημοκρατίας, κ. Λευτέρης Αυγενάκης, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον σχετικά με την αύξηση στις τιμές των εισιτηρίων.

«Με τις δηλώσεις του ο κ. Σπίρτζης επιβεβαίωσε την αύξηση στις τιμές των εισιτηρίων μετά την αύξηση του ΦΠΑ στο 23%.  Σύμφωνα με τις δηλώσεις του η τιμή του εισιτηρίου θα αυξηθεί, ενώ γίνεται προσπάθεια για να μείνει σταθερή η τιμή στις κάρτες απεριορίστων διαδρομών. Δυστυχώς, η επιλογή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να επιβάλλει φορολόγηση στις μεταφορές με ΦΠΑ 23% από 13%, που μάλιστα ισχύει από τον Σεπτέμβριο, καθώς και η επιβάρυνση των αστικών συγκοινωνιών από την ελεύθερη μετακίνηση πολιτών που ίσχυσε με την επιβολή του ελέγχου κεφαλαίων το καλοκαίρι του 2015 με πάνω από 10 εκατ. ευρώ, έχουν οδηγήσει στην ανάγκη αναπροσαρμογής των τιμών των εισιτηρίων προς τα πάνω» τονίζει ο κ. Αυγενάκης.

Και προσθέτει: Ο κ. Σπίρτζης συνεχίζει να διαψεύδει τον εαυτό του: μέχρι πρότινος διαβεβαίωνε πως οι μετακινούμενοι δεν θα επιβαρυνθούν από την αύξηση του ΦΠΑ στις μεταφορές, ενώ οι υποσχέσεις που έδινε, μέχρι προ ολίγων ημερών, ότι δεν θα αυξηθεί η τιμή στις κάρτες απεριορίστων διαδρομών τώρα μετατράπηκαν σε μελέτη για να δούμε πόσο θα αυξηθεί το εισιτήριο και αν βγαίνει το μοντέλο.

«Ο κ. Σπρίτζης κερνάει, αλλά ο λαός πληρώνει το λογαριασμό» καταλήγει.