Η δυνατότητα διασύνδεσης των πληροφοριακών συστημάτων του υπουργείου Εσωτερικών με τα ηλεκτρονικά μητρώα του ΙΚΑ και του ΟΓΑ για την ανάπτυξη νέων υπηρεσιών υψηλής ποιότητας, όπως η Κάρτα του Πολίτη ήταν τα ζητήματα στα οποία εστιάστηκε η συνάντηση του υπουργού Παν. Κουρουμπλή με τις διοικήσεις των δύο ασφαλιστικών οργανισμών.

Όπως αναφέρθηκε, στόχος είναι η αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας, η διευκόλυνση της καθημερινότητας του κοινού αλλά και η εξοικονόμηση παραγωγικού χρόνου για υπηρεσίες και πολίτες.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου ενημερώθηκε για την υπάρχουσα κατάσταση, τις δυνατότητες και τις δυσκολίες σε τεχνολογικό και νομοθετικό επίπεδο, που αντιμετωπίζουν οι συνεργαζόμενες υπηρεσίες, ενώ ο υπουργός Παναγιώτης Κουρουμπλής εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα υπάρξει άμεση κινητοποίηση αλλά και οι απαραίτητες νομοθετικές πρωτοβουλίες για να προχωρήσουν οι σχετικές διαδικασίες.

Στην συνάντηση συμμετείχαν, επίσης, ο υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Γιάννης Μπαλάφας, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Κώστας Πουλάκης, ο διοικητής του ΟΓΑ Αθανάσιος Μπακαλέξης, ο αναπληρωτής διοικητής του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Διονύσης Καλαματιανός καθώς και υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου Εσωτερικών.

Ανάλογες συναντήσεις αναμένεται να πραγματοποιηθουν στο μέλλον και με άλλους φορείς που τηρούν ηλεκτρονικά μητρώα.