ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσακαλώτος: Είμαι πιο αισιόδοξος για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών

του Παναγιώτη Τζαννετάτου - Δημοσίευση 21 Οκτωβρίου 2015, 16:15 / Ανανεώθηκε 21 Οκτωβρίου 2015, 16:04
Τσακαλώτος: Είμαι πιο αισιόδοξος για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών
Facebook Twitter Whatsapp

«Είμαι πιο αισιόδοξος τώρα για ανακεφαλαιοποίηση τραπεζων παρά πριν ένα μήνα», είπε ο υπουργός των Οικονομικών, Ευκλείδης Τσκαλώτος, κατά την ομιλία του στην αρμόδια επιτροπή της Βουλή που επεξεργάζεται το προσχέδιο του προϋπολογισμού.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

«Είμαι πιο αισιόδοξος τώρα για ανακεφαλαιοποίηση τραπεζων παρά πριν ένα μήνα», είπε ο υπουργός των Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, κατά την ομιλία του στην αρμόδια επιτροπή της Βουλή που επεξεργάζεται το προσχέδιο του προϋπολογισμού.

Ο υπουργός Οικονομικών επιχείρησε για ακόμη μια φορά να διατηρήσει το θετικό κλίμα που όπως είπε διαμορφώνεται για την οικονομία της χώρας, λέγοντας πως οι παίκτες, τράπεζες, ρυθμιστικές αρχές, ΕΚΤ, και κυβέρνηση, εμφανίζονται αποφασισμένοι να κλείσουν την Α' αξιολόγηση.

Ωστόσο, παραδέχθηκε πως η υφιστάμενη στρατηγική είναι γεμάτη αγκάθια και αβεβαιότητες που έχουν να κάνουν με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης και την έναρξη της συζήτησης για το χρέος.

Για τα capital controls είπε πως οι επιπτώσεις τους δεν ήταν σοβαρές είτε λόγω καλής διαχείρισης είτε περιορισμένης εφαρμογής τους.