current views are: 4

21 Οκτωβρίου 2015
Δημοσίευση13:57

Η Νέα Δημοκρατία καταψηφίζει το κείμενο του ΕΛΚ για το μεταναστευτικό

Τους τόνους σήκωσε η Νέα Δημοκρατία στην Μαδρίτη, με αφορμή το κείμενο προς ψήφιση στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ) για το μεταναστευτικό.

Δημοσίευση 13:57’
αρθρο-newpost

Τους τόνους σήκωσε η Νέα Δημοκρατία στην Μαδρίτη, με αφορμή το κείμενο προς ψήφιση στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ) για το μεταναστευτικό.

του Πάνου Ρασσιά

Τους τόνους σήκωσε η Νέα Δημοκρατία στην Μαδρίτη, με αφορμή το κείμενο προς ψήφιση στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ) για το μεταναστευτικό. 

Στο κείμενο, που αρχικά μοιράστηκε στις αντιπροσωπείες, υπήρχαν επικριτικές αναφορές στην χώρα μας αλλά και στην Ιταλία, για ανυπαρξία αντιμετώπισης του μεταναστευτικού, παρά τη ροή κοινοτικών κονδυλίων. Η πρώτη, μάλιστα, αναφορά στο κείμενο ήταν γενική. Μιλούσε για ανυπαρξία κινήσεων των Ελλήνων και των Ιταλών γενικώς.

Υπήρξε έντονη αντίδραση του προέδρου της ΝΔ, ξεκινώντας διαπραγμάτευση προκειμένου να αφαιρεθούν τα επίμαχα σημεία του κειμένου. Τελικώς υπήρξε μια συμβιβαστική πρόταση να μπει και η λέξη «κυβερνήσεων» Ελλάδας και Ιταλίας. Ακόμα, όμως και αυτή η λύση δεν έγινε τελικά αποδεκτή απο την ΝΔ, η οποία καταψηφίζει το συγκεκριμένο κείμενο. 

Το βράδυ, ο πρόεδρος της ΝΔ, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, θα απευθυνθεί  στους συνέδρους και θα κάνει ιδιαίτερες αναφορές στο μεταναστευτικό, αναλύοντας την εξαιρετική κρίσιμη κατάσταση που επικρατεί στη χώρα, ενώ θα τοποθετηθεί και για την πορεία του ΕΛΚ σε σχέση με το μέλλον της Ένωσης. Για αύριο έχει προγραμματιστεί διμερής επαφή με τον Μαριάνο Ραχόι, ενώ θα υπάρξουν και άλλες που θα ανακοινωθούν εντός των επόμενων ωρών.

Στο εσωκομματικό πεδίο, στο χώρο του συνεδρίου έφτασαν ο Απόστολος Τζιτζικώστας αλλα και ο Άδωνις Γεωργιάδης, ενώ αύριο θα φτάσει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Βαγγέλης Μεϊμαράκης και Άδωνις Γεωργιαδης, μάλιστα, είχαν αρκετή ώρα τετ-α-τετ, μετά την ψηφοφορία για τον νέο πρόεδρο του ΕΛΚ.

Στην Μαδρίτη βρίσκεται από το πρωί και ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, καλεσμένος του ΕΛΚ, για να είναι κεντρικός ομιλητής σε πάνελ το πρωί της Πέμπτης.

Επειδή πολλά ακούστηκαν και γράφτηκαν τις τελευταίες μέρες περί κλίματος καχυποψίας μεταξύ του πρώην και του νυν προέδρου του κόμματος, συνεργάτες του κ. Μεϊμαράκη, σε ερώτημα για το αν ο πρόεδρος της ΝΔ παρακολουθήσει την αυριανή ομιλία του κ. Σαμαρά τόνιζαν ότι «ο κ. Μεϊμαράκης ασφαλώς και θα παρακολουθήσει την ομιλία Σαμαρά, εκτός και αν την ώρα που μιλάει ο πρώην πρωθυπουργός προγραμματιστεί μια σημαντική διμερής συνάντηση».


σχετικα αρθρα