Την αντίθεσή της από μέτρα του πορίσματος της Επιτροπής Σοφών εκφράζει έντονα τα τελευταία 24ωρα η κυβέρνηση, στάη που διαφάνηκε και από τη χθεσινή στάση που κράτησε ο Πρωθυπουργός στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. 

Η κυβερνητική εκπρόσωπος 'Ολγα Γεροβασίλη, η οποία είχε συνάντηση με εκπροσώπους του Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών, διαβεβαίωσε ότι η μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος θα έχει κοινωνικό πρόσημο και ότι το πόρισμα της Επιτροπής Σοφών, δεν αποτελεί θέση της κυβέρνησης.

Η κ. Γεροβασίλη τόνισε σε σχέση με τη διαχείριση των διακρίσεων από την πλευρά της κυβέρνησης:

Δεν είναι μόνο στον ιδεολογικό μας πυρήνα, αλλά κυρίως στάση ζωής η άρση των διακρίσεων και των αποκλεισμών, για ένα κοινωνικό σύνολο χωρίς αποκλεισμούς.

Η Όλγα Γεροβασίλη αναφέρθηκε στη διαχρονική έλλειψη ενιαίας και ολοκληρωμένης κοινωνικής πολιτικής για τα άτομα με αναπηρία και επισήμανε ότι τόσο οι ίδιοι όσο και οι οικογένειές τους βίωσαν με σκληρό τρόπο τα τελευταία χρόνια τις συνέπειες των μνημονίων, ειδικά αν ληφθεί υπόψη το δυσβάστακτο πρόσθετο κόστος που απαιτείται λόγω της αναπηρίας τους για την κάλυψη των αναγκών διαβίωσής τους.

 Η συνάντηση ολοκληρώθηκε σε καλό κλίμα και οι δύο πλευρές δεσμεύτηκαν για συνέχιση του διαλόγου.