Η επίσκεψη του Φρανσουά Ολάντ στην Αθήνα επιβεβαιώνει την ειδική σχέση ανάμεσα στη Γαλλία και την Ελλάδα, ανέφερε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη.

Σε δήλωσή της στο Γαλλικό Πρακτορείο, η κ. Γεροβασίλη κάνει λόγο για «μία επίσκεψη ισχυρού πολιτικού συμβολισμού, αλλά και ουσίας» και τονίζει πως η σχέση της χώρας μας με τη Γαλλία «εδραιώθηκε στις δύσκολες στιγμές της διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα με τους εταίρους μας στην ΕΕ και αποτυπώνεται στο ευρωπαϊκό πεδίο, καθημερινά».

«Αλλά αυτή η ειδική σχέση, εκτός από πολιτική, είναι και πολιτισμική. Η επίσκεψη του Γάλλου Προέδρου βαθαίνει ακόμη περισσότερο τις διμερείς σχέσεις στο πολιτικό, οικονομικό και πολιτισμικό πεδίο» τονίζει η κ. Γεροβασίλη και στέκεται στην ατζέντα της συνάντησης του κ. Τσίπρα με τον κ. Ολάντ

Όπως χαρακτηριστικά υποστηρίζει, κατά τη συνάντηση θα συζητηθούν «ζητήματα της συγκυρίας σε σχέση με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και την αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας, που αποτελούν παράλληλες διαδικασίες οι οποίες θα ολοκληρωθούν μέσα στο 2015».

Παράλληλα, η κυβερνητική εκπρόσωπος υποστηρίζει ότι θα υπάρξει συζήτηση για τη διευθέτηση του χρέους ενώ θα τεθεί επί τάπητος και η «προώθηση αμοιβαία επωφελών επενδυτικών πρωτοβουλιών, οι οποίες παράλληλα θα επιταχύνουν την επιστροφή της ελληνικής οικονομίας στην ανάπτυξη».