Φορτωμένο θα είναι το πρόγραμμα του γάλλου προέδρου, Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος φτάνει σήμερα το απόγευμα στην Αθήνα για να πραγματοποιήσει διήμερη συζήτηση. 

Η κυβέρνηση προσδοκά πολλά από την επίσκεψη του γάλλου προέδρου, και εδώ και αρκετές ημέρες εργάστηκε πυρετωδώς για την προετοιμασία της. Υπενθυμίζεται πως η υποστηρικτική του στάση στις προσπάθειες για αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους ήταν άκρως σημαντική για την ελληνική κυβέρνηση, η οποία προσβλέπει και σε επενδύσεις με γάλλους επιχειρηματίες. 

Ο γάλλος πρόεδρος καταφθάνει στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» σήμερα στις 16:50, όπου θα τον υποδεχθεί με κάθε επισημότητα ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας. Από εκεί οι κ.κ. Τσίπρας και Ολάντ θα κατευθυνθούν στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, όπου θα τους υποδεχθεί ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, και θα καταθέσουν στεφάνι.

Στη συνέχεια, ο Φρανσουά Ολάντ και η επίσημη αντιπροσωπεία θα μεταβούν στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου θα πραγματοποιηθεί επίσημη τελετή υποδοχής από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο. Στις 18:00 θα ακολουθήσει κατ΄ιδίαν συνάντηση ανάμεσα στον γάλλο πρόεδρο και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, διευρυμένες συνομιλίες των δύο αντιπροσωπειών, ενώ στις 19:00 θα πραγματοποιηθεί τελετή παρασημοφόρησης του προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας.

Στις 20:00 η ελληνική αντιπροσωπεία θα παραθέσει στον κ. Ολάντ επίσημο δείπνο στο Προεδρικό Μέγαρο.

«Βαρύ» θα είναι το πρόγραμμα του γάλλου προέδρου και αύριο. Στις 8:30 θα συναντηθεί με επιχειρηματίες στην Πρεσβεία της Γαλλίας, ενώ στις 09:45 ο Φρανσουά Ολάντ θα έχει κατ' ιδίαν συνάντηση με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου. Θα ακολουθήσει κοινή συνέντευξη Τύπου. 

Στις 12:15 ο Φρανσουά Ολάντ θα μιλήσει στο Κοινοβούλιο, ενώ στη συνέχεια μαζί με τον πρωθυπουργό θα επισκεφθούν το Μουσείο της Ακρόπολης. 

Στο Μουσείο θα τον ξεναγήσει ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος μετά θα παραθέσει προς τιμήν του γεύμα. 

Στις 15:00 θα πραγματοποιηθεί στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών τελετή ανακήρυξης του Φρανσουά Ολάντ ως Επίτιμου Διδάκτορα του Ιδρύματος. 

Στις 16:00 ο γάλλος πρόεδρος θα επισκεφθεί τη Γαλλική Σχολή, όπου θα έχει συνάντηση με εκπροσώπους της γαλλικής κοινότητας. Στις 17:30 αναμένεται να επισκεφθεί την έδρα της Ελληνικής Πρωτοβουλίας Τεχνολογικών Συνεργατικών Σχηματισμών «Κοράλλια».

Η επίσκεψη του Φρανσουά Ολάντ στην Αθήνα θα ολοκληρωθεί στις 19:00, οπότε και θα αναχωρήσει για το Παρίσι με ειδική πτήση.