Ξεκάθαρες θέσεις, ζήτησε από τα κόμματα της αντιπολίτευσης στο ευαίσθητο νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες, ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, τονίζοντας πως η κυβέρνηση δεν θα δείξει ανοχή στην παρανομία.

Μιλώντας στην επιτροπή που επεξεργάζεται το επίμαχο σχέδιο νόμου, ο κ. Παππάς, απάντησε στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης για τις αρμοδιότητές που του δίνει ο νόμος (αναφορικά με τον αριθμό και το τίμημα των αδειών), ζητώντας από τα κόμματα να πάρει το καθένα ξεκάθαρη θέση. Και αυτό γιατί, όπως είπε, αν δοθούν οι εν λόγω αρμοδιότητες στο ΕΣΡ, το οποίο δεν διαθέτει καν νόμιμη σύνθεση, πιθανότατα η διαγωνιστική διαδικασία δεν θα πραγματοποιηθούν ποτέ.

«Να μην χρησιμοποιούμε ακραίες εκφράσεις ότι θέλουμε να ελέγχουμε τα κανάλια, γιατί αν πάμε να το κάνουμε αυτό το νομοσχέδιο, τότε αποτύχαμε», είπε και πρόσθεσε με νόημα: « έχετε εσείς καταλάβει ότι η παρούσα κυβέρνηση επηρεάζει τα δελτία ειδήσεων και τους σχολιαστές; Δεν θα κάνουμε το λάθος των προηγούμενων να δείξουμε ανοχή στην παρανομία νομίζοντας ότι θα έχουν εύνοια εις το διηνεκές».