Έντονη ενόχληση υπάρχει στο Μέγαρο Μαξίμου για τις δηλώσεις υπουργών και κυβερνητικών στελεχών, αλλά και για την συνεχή παρουσία ορισμένων σε τηλεοπτικές εκπομπές. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του και στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τη δήλωση του Νίκου Φίλη στον ΣΚΑΪ για «πενταροδεκάρες» στις επερχόμενες αυξήσεις στα ιδιωτικά σχολεία, η οποία προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων από γονείς, εκπαιδευτικούς και κόμματα. 

Ο Πρωθυπουργός αναμένεται να προχωρήσει σε νέες συστάσεις στο αυριανό υπουργικό συμβούλιο, καθώς στο Μαξίμου εκτιμούν ότι οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης πρέπει να είναι πιο προσεκτικοί στο δημόσιο λόγο του,  να μην τορπιλίζουν το κλίμα με ατυχείς δηλώσεις και να μην προκαλούν σύγχυση στην κοινωνία.

Για τη στάση του κ. Τσίπρα απέναντι στους υπουργούς είχε γράψει το newpost, επισημαίνοντας τα λόγια του Πρωθυπουργού ότι «οι σκέψεις δεν είναι για να δημοσιοποιούνται», ζητώντας από όλους λιγότερα λόγια όσο ένα μέτρο είναι υπό επεξεργασία. «Οι ανακοινώσεις πρέπει να γίνονται μόνο όταν έχουν μελετηθεί όλες οι παράμετροι και είμαστε έτοιμοι για αυτές (τις ανακοινώσεις)», σημείωνε εξάλλου κυβερνητικό στέλεχος, που είχε την ευκαιρία να ακούσει την προειδοποίηση του Α. Τσίπρα. 

Παρά το σιωπητήριο, πάντως, και παρά το γεγονός ότι οι συστάσεις έχουν γίνει δις... δεν έχουν εισακουστεί έως τώρα από τα κυβερνητικά στελέχη.