current views are: 4

21 Οκτωβρίου 2015
Δημοσίευση19:09

Νομοσχέδιο για ΜΜΕ: Ζητούμενο η συναίνεση και στο βάθος το ΕΣΡ

Κάλεσμα προς την αξιωματική αντιπολίτευση, γι’ ακόμα μια φορά, να στηρίξει τη νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης για την οριοθέτηση του πλαισίου λειτουργίας των τηλεοπτικών σταθμών, έκανε ο υπουργός Επικρατείας, Ν. Παππάς.

Δημοσίευση 19:09’
αρθρο-newpost

Κάλεσμα προς την αξιωματική αντιπολίτευση, γι’ ακόμα μια φορά, να στηρίξει τη νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης για την οριοθέτηση του πλαισίου λειτουργίας των τηλεοπτικών σταθμών, έκανε ο υπουργός Επικρατείας, Ν. Παππάς.

Κάλεσμα προς την αξιωματική αντιπολίτευση, γι’ ακόμα μια φορά, να στηρίξει τη νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης για την οριοθέτηση του πλαισίου λειτουργίας των τηλεοπτικών σταθμών, έκανε ο υπουργός Επικρατείας, Ν. Παππάς.

Κατά την καταληκτική -στην επιτροπή- συζήτηση του νομοσχεδίου, ο υπουργός τόνισε πως δεν αρκεί να ψηφιστεί το νομοσχέδιο αλλά χρειάζεται ευρέα συναίνεση για τη θωράκισή του, η οποία όπως είπε θα συμβάλει στην νομική συγκρότηση του ΕΣΡ.

«Η προσδοκία μας είναι να φτάσουμε σε σημείο όπου πολιτικά να έχει ενισχυθεί η διαδικασία της ψήφισης με τη συνηγορία της αξιωματικής αντιπολίτευσης», είπε χαρακτηριστικά, δείχνοντας έτσι τη σημασία που αποδίδει ο ίδιος στην στάση της ΝΔ σε ό,τι αφορά τη στελέχωση του ΕΣΡ.

Και αυτό γιατί εδώ και αρκετό καιρό, η σύνθεση της  Ανεξάρτητης Αρχής αμφισβητείται (ο ίδιος ο υπουργός την χαρακτήρισε μη νόμιμη), καθώς δεν έχουν διαμορφωθεί οι κατάλληλες συναινέσεις στην επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής (συμφωνία των 4/5).

Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Παππάς, ζήτησε από τη ΝΔ να δεσμευτεί στο ελάχιστο πως αποδέχεται τη διαδικασία της δημοπράτησης.

Στο «άνοιγμα» αυτό του υπουργού, απάντησε για λογαριασμό της ΝΔ, ο κ. Αυγενάκης, ο οποίος τόνισε πως το κόμμα του είναι διατεθειμένο να ανοίξει, υπό προϋποθέσεις το θέμα. Όπως είπε, η ΝΔ λέει «ναι» στη συζήτηση αρκεί αυτή να ανοίξει για όλα τα προεδρεία των Ανεξαρτήτων Αρχών και όχι μόνο για το ΕΣΡ. Σε ό,τι δε αφορά τη δημοπράτηση ανέφερε πως η αξιωματική αντιπολίτευση δεν είναι αντίθετη στο να συμμετέχει, υπό την προϋπόθεση όμως να ληφθούν υπόψη οι παρατηρήσεις που έκανε στο νομοσχέδιο.

Αξίζει να επισημανθεί πως ολοκληρώθηκε η συζήτηση στις συναρμόδιες επιτροπές, με το νομοσχέδιο να παίρνει την άγουσα προς την Ολομέλεια, με τις ψήφους της πλειοψηφίας.

Από την αντιπολίτευση, καταψήφισαν η ΝΔ (επιφυλάχθηκε στα άρθρα του νομοσχεδίου) και το ΚΚΕ, ενώ τα υπόλοιπα κόμματα επιφυλάχτηκαν να τοποθετηθούν στην Ολομέλεια.


σχετικα αρθρα