Αποφασισμένος να στηρίξει την Ελλάδα να ξεπεράσει την κρίση και να «αγκυροβολήσει» μόνιμα στην ζώνη του ευρώ δηλώνει σε συνέντευξη του στην Καθημερινή ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ.

Όπως αναφέρει ο γάλλος πρόεδρος:

«Το πρόγραμμα είναι βεβαρημένο, οι προθεσμίες σύντομες, αλλά είναι καιρός η Ελλάδα να εξέλθει οριστικά από την κρίση. Και θα είμαι εκεί για να τη βοηθήσω όπως έκανα πάντα στο τραπέζι του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου».

Ο γάλλος πρόεδρος επισημαίνει ότι η συμφωνία που επετεύχθη τον Ιούλιο βασίζεται στην υπευθυνότητα που πρέπει να επιδείξει η Αθήνα και την αλληλεγγύη των εταίρων. 

Ο κ. Ολάντ δίνει έμφαση στην ανάγκη ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας και απευθύνει προσκλητήριο σε γάλλους επιχειρηματίες να επενδύσουν περισσότερες στη χώρα μας. 

Επιμένει ότι οι δύσκολες και «επιβλητικές» μεταρρυθμίσεις πρέπει να εφαρμοστούν, ενώ σε ερώτηση σχετικά με την ανάγκη εγκατάλειψης της λιτότητας, σημειώνει ότι η Ευρώπη έχει κανόνες που πρέπει να γίνονται σεβαστοί, προσθέτοντας ότι «πρέπει να κινηθούμε προς την κατεύθυνση των επενδύσεων.»

Για το προσφυγικό, ο Φρανσουά Ολάντ επισημαίνει ότι η Ευρώπη δεν μπορεί να αφήσει την Ελλάδα μόνη της, αλλά τόσο η χώρα μας όσο και η Ιταλία πρέπει να δημιουργήσουν hot spots στις επικράτειές τους.