Πιο χαμηλούς τόνους κράτησε σήμερα στον ΣΚΑΙ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Σεβαστάκης σχετικά με την χθεσινή του δήλωση ότι ο ΦΠΑ στα ιδιωτικά σχολεία δεν αφορά τους ψηφοφόρους του κόμματός του, τονίζοντας ότι παραποιήθηκαν πλήρως τα λεγόμενά του.

Χθες στο Mega o κ. Σεβαστάκης σχολίαζε :

Το πολιτικό κόστος του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα είναι, σε σχέση με το κοινό του, από τη δυσαρέσκεια των γονέων των παιδιών των ιδιωτικών σχολείων.

Σήμερα στον ΣΚΑΙ, σύμφωνα με τον ίδιο:

Αυτό που είπα είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη στιγμή δεν βρίσκεται υπό πίεση, και δεν θα είχε κανένα θέμα να κρατήσει το 23% και να επιμείνει δογματικά σε ένα εισπρακτικό μέσο. Εντούτοις, το γεγονός ότι μπορεί και το μετριάζει σημαίνει ότι η πεποίθηση είναι ότι το μέτρο δεν είναι στη σωστή κατεύθυνση.

Ο κ. Σεβαστάκης εκτίμησε, επίσης, πως «η ιδιωτική εκπαίδευση είναι εξίσου σοβαρή και παραγωγική και δεν είναι πενταροδεκάρες», κρατώντας σαφείς αποστάσεις από τις δηλώσεις του Νίκου Φίλη στον ίδιο σταθμό.

«Ό,τι βγάζει με κόπο κανείς δεν είναι πενταροδεκάρες», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Αυτό που αποταμιεύεις με κόπο είναι πολύ ακριβό... Ό,τι στερείσαι είναι πανάκριβο ανεξαρτήτως αν είναι πεντακόσια ή χίλια ευρώ» κατέληξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.