«Ο πρωθυπουργός ουδέποτε θύμωσε με τους υπουργούς, μίλησε για κατάχρηση λόγου», τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος μετά τα δημοσιεύματα περί επίπληξης υπουργών από τον Αλέξη Τσίπρα για τις τηλεοπτικές τους εμφανίσεις.

Σε συνέντευξή της στον Alpha FM η κυρία Όλγα Γεροβασίλη σημείωσε ότι «βεβαίως οι υπουργοί θα μιλούν για το έργο τους», ενώ αναφερόμενη στο θέμα του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση αναγνώρισε ότι «είναι ένα μέτρο άδικο». «Πολλοί γονείς με στερήσεις στέλνουν τα παιδιά τους σε φροντιστήρια και ιδιωτικά σχολεία και κάνουμε μια προσπάθεια να ελαχιστοποιήσουμε το πρόβλημα», είπε.

Η κυρία Γεροβασίλη επανέλαβε ότι

«θα δώσουμε μάχη για την προστασία της πρώτης κατοικίας», σημειώνοντας πως «δεν γίνονται αποδεκτά πράγματα που θα βγάλουν σε πλειστηριασμό την κατοικία των χαμηλών στρωμάτων». Για το νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες τόνισε ότι «δεν έχουμε διάθεση ρεβανσισμού, ούτε κανάλια θέλουμε να κλείσουμε και όλα αυτά που ακούγονται».

Ερωτηθείσα για τις χθεσινές καταγγελίες του Χάρη Θεοχάρη για «μαύρα ταμεία» στην πρώην εταιρεία του υπουργού Επικρατείας Αλ. Φλαμπουράρη, η κυρία Γεροβασίλη διερωτήθηκε «ποιος μιλάει;», ενώ σε άλλο σημείο της συνέντευξής της είπε πως «όσα και να λένε στα λόγια δεν πρόκειται να πλήξουν το ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς».