''Το ζητούμενο είναι να υπάρξουν ενιαίοι κανόνες για την καταβολή εισφορών και τον υπολογισμό των παροχών για να πάψουν μερικοί συνταξιούχοι να είναι πιο ίσοι από τους άλλους''  υπογραμμίζει ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος στην 'Εφσυν''.

'Οπως επεσήμανε ο υπουργός:

Συζητάμε ιδιαίτερα θετικά τις προτάσεις για απόδοση των εισφορών 'στην πηγή', π.χ. με υπολογισμό επί του τζίρου των επιχειρήσεων και με απευθείας απόδοσή τους, στην περίπτωση των μισθωτών, από τις τράπεζες μέσω των οποίων πληρώνονται οι μισθοί.

Ο ίδιος τόνισε ότι «εξετάζουμε κάθε δυνατό τρόπο ανάκτησης των λεηλατημένων πόρων των ταμείων, με ιδιαίτερη έμφαση στην καταπολέμηση της εισφοροδιαφυγής.

Συζητάμε ιδιαίτερα θετικά τις προτάσεις για απόδοση των εισφορών "στην πηγή", π.χ. με υπολογισμό επί του τζίρου των επιχειρήσεων και με απευθείας απόδοσή τους, στην περίπτωση των μισθωτών, από τις τράπεζες μέσω των οποίων πληρώνονται οι μισθοί» τονίζει.

Ο κ. Κατρούγκαλος διαβεβαιώνει εκ νέου ότι δεν υπάρχει περίπτωση να εισαχθούν εισοδηματικά κριτήρια στην απονομή των συντάξεων, και ότι οι όποιες περικοπές σε καμιά περίπτωση δεν θα είναι οριζόντιες, και είναι πιθανόν να αποφευχθούν «με ισοδύναμες εξοικονομήσεις και εισπράξεις εισφορών.»

Αυτό που πρέπει, κατά τον υπουργό, είναι «να ενοποιηθεί και να εξορθολογιστεί το λεηλατημένο και άδικο από τις παλαιοκομματικές κυβερνήσεις ΝΔ. και ΠΑΣΟΚ δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα, χωρίς να θυσιάζονται τα δικαιώματα της νέα γενιάς».

«Εντείνουμε παράλληλα τους σχετικούς ελέγχους, πράγμα που αρχίζει να αποδίδει καρπούς. Ήδη, σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία της Εργάνη, η αδήλωτη εργασία περιορίστηκε στο χαμηλότερο καταγραμμένο ποσοστό της, 11,7%» καταλήγει.