current views are: 7

22 Οκτωβρίου 2015
Δημοσίευση09:15

Με υπουργική απόφαση η «αποπομπή» της Σαββαΐδου

Την απόφαση να απομακρυνθεί η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Κατερίνα Σαββαΐδου, έλαβε το Υπουργικό Συμβούλιο.

Δημοσίευση 09:15’
αρθρο-newpost

Την απόφαση να απομακρυνθεί η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Κατερίνα Σαββαΐδου, έλαβε το Υπουργικό Συμβούλιο.

Με υπουργική απόφαση πραγματοποιείται η αποπομπή της Γενικής Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Κατερίνα Σαββαΐδου, όπως προέκυψε από το υπουργικό συμβούλιο.

Η απόφαση της απομάκρυνσης σύμφωνα με πληροφορίες υπεγράφη από όλους τους υπουργούς και ελήφθη ώστε να δοθεί τέλος στο θέμα της κυβέρνησης με την κυρία Σαββαΐδου, μετά την άρνηση της ίδιας να υποβάλει την παραίτησή της. 

Υπενθυμίζεται ότι αντιρρήσεις για την αποπομπή της κυρίας Σαββαΐδου είχαν εκφράσει κοινοτικοί παράγοντες.

Μάλιστα χτες οι θεσμοί ρώτησαν για το τι ακριβως συμβαίνει με την «σιδηρά κυρία» της ΓΓΔΕ αλλά και την άλλη δέσμευση που έχει η κυβέρνηση για πλήρη ανεξαρτησία της συγκεκριμένης αρχής. 

Υπενθυμίζεται ότι ανακοίνωση καταπέλτη είχε εκδόσει η Κατερίνα Σαββαίδου,  η οποία επιβεβαιώνει τον «πόλεμο» της ίδιας και του Μαξίμου, τονίζοντας ότι της ζητήθηκε από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο η παραίτησή της από τη θέση της Γενικής Γραμματέως Δημοσίων Εσόδων.  

Δεν ζημίωσα το Δημόσιο, δεν ωφελήθηκα εγώ. Η παραίτησή μου θα οδηγήσει στη μετατροπή της ανεξάρτητης ΓΓ Δημοσίων Εσόδων σε μια φοβισμένη φορολογική διοίκηση.

Από την άλλη, η κυβερνητική εκπρόσωπος αναφερόμενη στο θέμα υποστήριξε πολλάκις ότι η κυρία Σαββαΐδου έπρεπε να παραιτηθεί από τη στιγμή που υπάρχουν «γκρίζα συννεφάκια στην πλάτη της».

Σημειώνεται ότι η παραίτηση ζητήθηκε από την κυβέρνηση μία ημέρα μετά την ποινική δίωξη που άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών εις βάρος της Κατερίνας Σαββαΐδου για παράβαση καθήκοντος σε βαθμό πλημμελήματος.


σχετικα αρθρα